A felépített új gazdasági rendszer működik és ennek következtében idén 65 milliárd forinttal több jut a magyar kultúrára, mint az előző évben – erről Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth-díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére adott díszvacsorán mondott köszöntőjében beszélt.

Orbán: 65 milliárd forinttal több jut idén a magyar kultúrára

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott:

merész mondat, de megkockáztatom, hogy az alkotásnak Magyarországon lassan nem a pénz, hanem a saját tehetségünk adja a korlátját", majd hozzátette: Próbáljuk ki!

A kormányfő arról is beszélt: nagy, de zavaros idők jönnek Európában, átrendeződik a nemzetek sorrendje, a kultúra számít, a jövőben még inkább számítani fog. Hozzátette: nemzeti kultúránk minősége és vonzereje adu lesz majd a kezünkben az előttünk álló zavaros időkben, s a díjazottaknak azt mondta: számítanak rájuk.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A nyugdíjasok csókoltatnak - geci - és örülnek, hogy több jut a "kiultúrára" azaz a haweroknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
A kultúra meg nálam kedves hölgyeim és uraim a focit jelenti. ez így igaz aki nem hiszi járjon utána Ha meg nekem akarnak utánam járni, ,Na akkor neki is utána járnak.
CsipkeRózsa
"de zavaros idők jönnek Európában,"

nem zavaros idők jönnek, hanem Orbán lesz egyre zavarosabb.
namihami
@silber13: Mi a gondod vele? Mert többeknek átjött a lényeg. Lehet, hogy nem volt teljesen tiszta a szövegem? Akkor neked külön sorry. Lehet, hogy kicsivel érdesebben kellett volna megfogalmazni számodra?
silber13
@namihami: Fen tudja, de úgy éreztem, hogy a cinicini zenekar alatt BFZ-t érted már csak a bazseválás szüó miatt is. Ha tévedtem, elnézésedet kérem.
lampa laz
"Hozzátette: nemzeti kultúránk minősége és vonzereje adu lesz majd a kezünkben az előttünk álló zavaros időkben, s a díjazottaknak azt mondta: számítanak rájuk."

Eddig nem is tudtam, h a kultúra golyóálló...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.