Az Instant neve hozzánőtt az elmúlt évek budapesti romkocsmaforradalmához, hiszen a Nagymező utca 38.-ban nyolc éven át huszonhat szobával és két udvarral működő helyen a legtöbb estén lehetetlen lett volna akár csak egy tűt is leejteni. – írja a 24.hu.

Egy hónappal ezelőtt azonban robbant a hír, hogy a pesti Broadway egyértelműen legsokszínűbb tömegét vonzó hely összeolvad a Fogasházzal, március 14-én pedig tényleg megnyílt a hetedik kerületi partinegyed megújult gócpontja.

A korábbi épületet 2008-ban megvásárló Rockwood Holding egy négycsillagos butikhotel építését tűzte ki célul a telken. A projekt kivitelezése a pénzügyi válság miatt lényegében el sem kezdődött, az épületbe pedig bérlőként az Instant és Ó utcai szomszédai költöztek be.

Most indulhat meg az NM38 Hotel néven indult fejlesztés. A Nagymező utcai oldalon a homlokzat megtartásával, de vadonatúj szerkezettel létrejövő épület több szintnyi mázas kerámia- és üvegtömeget kapna, teljesen megváltoztatva a XVIII. század vége óta szép lassan építkező, a századfordulóra pedig kellemes hangulatúvá váló utcát.

A hét szintesre álmodott, százharminc szobás hotel terveit a Rockwood a Fővárosi Tervtanács támogatásának 2009 végi elnyerése után 2010-ben nyújtotta be a VI. kerületi önkormányzatnak, akikkel 2012-re sikerült is megegyezni a feltételekről.

A Rockwood Holding korántsem számít újoncnak a magyar ingatlanpiacon, hiszen amint rég nem frissített, egyedül angol nyelven elérhető honlapjukról – ami egyedül a NM38 projektet mutatja be – kiderül, hogy a tulajdonosok igenis szerves részei a magyar ingatlanpiacnak, sőt, olyan belvárosi luxusingatlanfejlesztésekben vettek részt, mint az Andrássy Palace Gardens, de az ötcsillagos Budapest Gate Golf And Country Club megszületéséből is részt vállaltak.

Az egyetlen probléma ezekkel kapcsolatban az, hogy az Andrássy Palace Gardens valójában a Kodály köröndnél 2014. júliusában részben leégett, igen rossz állapotú, ma is üresen tátongó ház tetőterének a tervek szerint 2009-re végbemenő luxuslakásokká alakítását és a jókora épület teljes felújítását jelentette.

A ház egykori lakói 2016. novemberében végső elkeseredésükben saját kezükbe vették az épület helyreállításának ügyét, hiszen más megoldást már nem látnak a helyzet rendezésére:

Ebben a projektben egyébként részt vett az offshore háttere, valamint a folyamatos végrehajtások miatt számonkérhetetlenné vált izraeli üzletember, a Gozsdu-udvart “rehabilitáló”, illetve a Király utca 40. lassú halálában részt vállaló Arie Yom-Tov is.

A Rockwood tulajdonosa az az Erdei Bálint, aki 2009-től 2015-ig Tiborcz István tulajdonostársa volt az általuk alapított, rövid ideig a Közgép érdekeltségébe is tartozó Elios Zrt.-ben. Ez a cég volt az, amelyik az elmúlt években sorra nyerte el a települések közvilágításának megújítására kiírt, főként uniós finanszírozású projekteket úgy, hogy sok városban egyedül számukra kedvező feltételeket szabtak meg, vagy épp már a pályázat kiírása előtt egyeztettek a városokkal. A gyanús győzelmek után frissen felszerelt LED-lámpákra mindemellett számos panasz érkezett: többek közt Kecskeméten és Zalaegerszegen is arról számoltak be, hogy azok balesetveszélyesek, hiszen elődeiknél jóval gyengébb fényt adnak, de az NNI, illetve a rendőrség eddig sem emiatt, sem a keszthelyi beruházás többinél jócskán magasabb ára – itt ugyanazokat a lámpákat szerelték fel, mint más városokban, csak épp negyven százalékkal drágábban – nem tett lépéseket, bár a vizsgálatok még belföldön, az Európai Támadásokat Auditáló Főigazgatóságnál (EUTAF), illetve az EU csalásellenes hivatalánál, az OLAF-nál sem záródtak le.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Orbán örül, Tiborc nem panaszkodik, és meg szarul érzem magam ebben a diliházban!
Perwool
@DR Eric CARTMEN: Csak véletlenekről hallunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.