A fogyasztók félrevezetését teszi lehetővé, hogy a sörök címkéjén illetve a doboz palástján csak az alkoholtartalmat kell feltüntetni, a vízben oldható szárazanyagtartalmat pedig nem. Az ún. Balling fok jelölésének kötelezővé tétele a blog szerint rögtön leleplezné azokat a söröket, amelyeket hígabb sörcefréből készítettek, így spórolva a felhasznált alapanyagok – elsősorban a maláta – mennyiségén. Egyes gyártók bizonyos termékeiknél előszeretettel használnak „térfogatnövelő szerként” magas keményítő tartalmú pótanyagot, leginkább kukoricát – amely segít a kívánt alkoholfok eléréséhez, ám ízében negatív irányban befolyásolja...

Forrás: beerporn.hu
Feltöltő: Sztomi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.