Botrányos körülmények között szakadt meg a parlament nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülése, melyen a konzultációs honlapon szereplő orosz kód veszélyeiről kérdezték volna titkosszolgálatok vezetőit: a fideszes tagok egyszerűen határozatképtelenné tették a bizottságot – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az LMP-s tag Szél Bernadett először Kovács Józsefet, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) vezetőjét kérdezte, hogyan is került az orosz hírszerzést is támogató Yandex mérőkódja a kormány nemzeti konzultációs felületére, miért ezt az orosz céget választották és milyen nemzetbiztonsági kockázatokkal járhat ez – Kovács azonban csak annyit mondott, hogy nekik ehhez nincs közük, a válaszadásra a belügy, vagyis a Pintér Sándor tárcája alá tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) az illetékes.

Az AH-t képviselő Kiss Zoltán már válaszolt is volna, amikor olyasmi történt, amire a bizottság működése óta nem volt példa.

„Németh Szilárd felugrott, és azt mondta, hogy nincs több napirendi pont, aztán elviharzott. Fideszes kollégái zavartan néztek utána, végül követték, ezzel határozatképtelenné tették a nemzetbiztonsági ülést is”

- mondta el a Magyar Nemzetnek Szél Bernadett. Az LMP már korábban jelezte, személyes adattal való visszaélés miatt tesz feljelentést a nemzeti konzultáció online kérdőívei miatt.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke újságíróknak azt mondta, szó esett a programról, "az semmilyen nemzetbiztonsági, adatvédelmi problémát nem jelenthet". Szerinte annak van nemzetbiztonsági kockázata, hogy külföldi milliárdos által működhetnek szervezetek Magyarországon, ezért is nyújtották be múlt pénteken a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot. A kormánypárti politikus szerint a vasárnapi budapesti tüntetést is a "milliárdos Soros György által pénzelt ügynökszervezetek pénzelték" – írja az MTI.

A 444.hu szúrta ki, hogy a kormányzati honlapon egyebek mellett egy orosz IT-cég, a Yandex mérőkódja is fut, amely az személyes adatokat is továbbít egy orosz szerverre. A cikk megjelenése után a kódot eltávolították az oldalról, állítólag csak azért, mert rosszindulatú félremagyarázásokra adhat lehetőséget.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A Fideszesek viselkedése után már egyértelmű, hogy lepaktáltak az oroszokkal, nem véletlen, hanem szándékosan lett ez az orosz szál beépítve a rendszerbe.
Egyszerűen mocskos hazaáruló disznók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@szép új világ: ! Ebben reménykedem én is !
kukac50
Német Szilárd olyan mint a fasz, feje van de gondolkodni nem tud!
Szégyene az országnak ha ezek megszólalnak !
Béla333
@kukac50: 09.35
Nem szégyen az! Minden megszólalására újabb ezrek csatlakoznak a tüntetőkhöz!
kukac50
@Ezen nem is kell csodálkozni.Béla333:
volvós
Hol vannak az egybites fidesz-trollok ilyenkor ???
aremy
@kukac50: hát amilyen nagy akkor lófasz. belese merek gondolni hogy a nemzet zsóti lovasa ezen lovagol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.