Első fokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a PLT-csoporthoz tartozó Szombathelyi7Nap felelős szerkesztőjét. 

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság első fokon Cseszkó Tamást, a PLT-csoporthoz tartozó Szombathelyi7Nap című lap felelős szerkesztőjét, továbbá két évre eltiltották a gazdasági társaságok vezetésétől, valamint pártfogót is kirendeltek mellé – olvasható a Nyugat.hu cikkében. 

A lap szerint Cseszkó ellen az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekményekkel vádolta.

Az újságíró a tárgyaláson nem jelent meg, de írásban eljuttatott vallomásában elismerte bűnösségét, melyet részben annak tudott be, hogy "fiatal volt és felelőtlen".

Cseszkó az Államkincstárnak 4,722 millió forinttal tartozott, ezt azonban befizette, mivel védője a tárgyaláson átnyújtotta a befizetést mutató sárga csekk igazolószelvényét. Az ügyész rá is mutatott, hogy ha ezt az újságíró még a nyomozati szakaszban teszi meg, az korlátlan enyhítő körülménynek tudta volna be, így viszont csak enyhítő körülmény.

"A bíróság az Államkincstárnak kifizetett tartozást enyhítő-, a terhelt büntetett előéletét (Cseszkó két ügyben is volt már elítélve) súlyosbító körülményének ítélte meg. Így helybenhagyta a korábbi tárgyalás nélküli ítéletet" – olvasható a cikkben.

Elítélte a bíróság Cseszkó Tamást, a PLT lapigazgató-felelős szerkesztőjét

Elsőfokon egy év börtönbüntetést kapott felfüggesztve, két évre eltiltották a gazdasági társaságok vezetésétől és párfogói felügyeletet is kap. Nyolc napja van a fellebbezésre. Ma reggel a Szombathelyi Járásbíróságon tárgyalták Cseszkó Tamás ügyét. A PLT-hez tartozó Szombathelyi7Nap felelős szerkesztőjét korábban tárgyalás nélkül ítélte el a bíróság, ám mivel akkor a védő bírói tárgyalást is kért, így ma a bíróságon vették elő újra az ügyet.

 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ajjaj... szegény bíró... most akkor egy ügyvéddel több lesz fidióta cigányt elítélni? A Krúdy-féle álmoskönyv szerint nem tesz jót a szakmai karriernek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.