Már 32 középiskola végzősei csatlakoztak a „KézenFogva Ballagunk!” nevű kampányhoz.

A diákok azt kérik, hogy a barátok és családtagok a ballagásra szánt virág és más ajándékok árának összegét, vagy annak egy részét inkább adományozzák a fogyatékkal élő fiatalokat segítő KézenFogva Alapítványhoz.

Virág helyett jótékonyságra költenek a ballagó diákok

Az Eötvös József Gimnázium indították el a kezdeményezést, amelyhez csak pénteken tizenkét középiskola csatlakozott. A kampányt már tavaly is megrendezték, akkor 1 millió forint gyűlt össze, amiből az alapítvány két munkára felkészítő tréninget tudott a nyáron megszervezni fogyatékos fiataloknak.

A ballagás az egyik legfontosabb lépés a felnőtté válásunk felé. Felelős, szolidáris felnőttként szeretnénk élni. Köszönjük, hogy támogattok ebben a célunkban

– írják a ballagó diákok.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nagyon szép gesztus, s amint értesültem róla, több helyen is követik a kezdeményezésüket! Magyarországon az emberek szolidaritásával semmi baj nincs, s ezzel a kormányunk is nagyon tisztában van! Hagy bőven betömködni való lyukakat!
justhpeter
@Cicamama55: Ezt nehezen fogadom el. Mivel fogyatékkal élő fiatal emberekről van szó, az emberminisztériumnak kell lennie a legnagyobb támogatónak.
picike1
majd élnek az alapitványok és közben nem lesz aki a virággal törődjön ezis igy van lesz
Cicamama55
@justhpeter: Sajnos naponta hallani és olvasni lehet a fogyatékkal élő emberek nehéz helyzetéről, nem beszélve azokról, akik halmozottan sérültek. A szülők valamelyike-legtöbbször az anya- marad otthon az önálló életre képtelen gyermekének ápolására... Csökkentették a nekik nyújtott pénz összegét, nehézségeket okoz a szállításuk stb. S ha csak azt említem meg, hogy megszüntették az intézményes korai fejlesztést, s a szülőknek maguknak kell a szakszolgálatokhoz hordani a bölcsődés-óvodás korú gyermeküket a fejlesztésekre... Ilyenkor ha dolgozik a szülő, munkából kell elkéredzkedni, személyesen elvinni az intézményből a fejlesztésre a gyermekét, majd vissza is kell szállítani, hogy a munkahelyére utána visszamehessen. Olyan településen, ahol nincs szakszolgálat, egész napot kell rászánni erre, utaznia kell...Nagyon sok helyen vérzik ez a rendszer, jól jön a civil emberek mindennemű támogatása!
justhpeter
@Cicamama55: Ez igaz, de ettől ez még disznóság, ez nem menti fel a "családbarát" kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.