Botka László szerint ma Magyarországon az emberek döntő többségének legnagyobb problémája az igazságtalanság.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje keddi tatabányai utcafórumán, mintegy száz résztvevő előtt azt mondta, hogy az orbáni kormányzás hét esztendeje igazságtalanná tette az országot. Ott van az élet minden területén, tetten érhető az iskolákban a tanszabadság elvételével, a leromló egészségügyben és a munkahelyen a munkások jogainak elvételével; "az emberek érzik hogy az igazságtalanság ott van a Fidesz-kormány minden döntésében" – jelentette ki.

Botka László azt mondta: nem igaz, hogy a Fidesz az adócsökkentés kormánya, mert az átlagos és az átlag alatti jövedelmeknél az egész EU-ban Magyarországon a legnagyobb az adóelvonás.

"A Fidesz-kormány az átlag alatti és az átlagos jövedelemmel rendelkezőknél, a minimálbéreseknél a fizetésnapon már a borítékból kilopja az egyharmadot" – fogalmazott.

A politikus kiemelte, pártjuk programja az adócsökkentés: jelentősen csökkenteni akarják az átlagos vagy átlag alatti jövedelműek adóelvonását, hogy "mindenkinek ebben az országban emberhez méltó, biztonságos megélhetése legyen".

Botka László kijelentette, hétről hétre érzi, hogy a magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar. "Meggyőződésem, hogy Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika, ennek érdekében végig fogjuk küzdeni a következő tizenegy hónapot, és le fogjuk váltani a Fideszt! – mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke hozzátette: pártjának van programja, miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselő-jelöltje.

"Megvan a kritikus tömeg ahhoz, hogy kormányváltás legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ebből a kritikus tömegből kormányváltó többséget csináljunk 2018 áprilisában" – fogalmazott.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Legyen igazuk, azért az érdekes , hogy a kritikus tömegből alig volt ember , akit feltudtak állítani a sámliról, hogy elmenjen szavazni Debrecenben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Talán,ha azt is megérezné,hogy"egyedül nem megy", főleg nem leáldozott propagandával?
grincss
Bazmeg, Botka!
Még mindig azt hiszed, h megy ez egyedül is?
Mert, ha igen, az nagy baj!
gulyasgyula
Kormány váltás akarunk nem tolvaj váltást ...Mert abból 27-év óta volt--van elég ...
Jozefina
Ha már addig eljutott, hogy érzi mit akar a tömeg, akkor legalább addig is eljuthatna, hogy ezért tegyen is valamit. Debrecen a példa rá!!! Kár az erő fitoktatásra, egyedül nem fog menni! Tetszik, nem tetszik tessék összefogni Gyurcsánnyal és a többi ellenzéki párttal!!!
verőce21
Akkor rosszul érzi ezt Botka, egyáltalán nincsen kormányváltó hangulat.
Eladott Ország
nepszava.us/botka-elkeseredett-harca-a-valosaggal/
Botka még azt sem fogta fel, hogy Orbán lefoglalja magának a kétharmados parlamenti többséget, és az álellenzéki pártok a maradékon osztozhatnak meg. Ha együtt indulnak a választáson, akkor fehér asztal mellett elosztják a mandátumokat, és azt a pénzt, amiért ezt a hazudozást folytatják és amiért a hazaárulást elkövetik. Ha külön indulnak, akkor a kollaboránsok számára a választásnak az a tétje, hogy az Orbán által nekik meghagyott egyharmadból ki hogyan részesül. Aki elmegy szavazni, mert bedől a hazugságoknak, a szavazatával azt dönti el, hogy a koncból melyik álellenzéki párt milyen arányban részesedik. A felállás az, hogy a választást meg lehetne tartani úgy is, hogy a Fidesz részt sem vesz rajta, mert övé a kétharmad, amit tőle elvenni nem lehet. Szavazni csak az állami párttámogatásért és a képviselői fizetésért egymással harcba szálló álellenzékre lehet, hogy melyik mennyi Júdás-pénzt kapjon, amit aztán az utolsó fillérig magára költ és eltapsol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.