A dupla kerítés magyar oldalán figyelmeztetnek a veszélyre: “Vigyázat! Elektromos kerítés!” jelzéssel.

Az Index újságírói a helyszínen jártak, mint írják, a feliratból nem derül ki, milyen erősségű áramot vezettek a kerítésbe, így nem tudni, mekkora sérülést tudna okozni.

A lap azt írja, feltételezhetően nem ráz a teljes kerítés, csak a rárögzített, a talajjal párhuzamosan futó drótok. A szigetelt rögzítési pontokon át futó 12 huzal látható a dupla kerítés mindkét oldalán, a drótokat a kerítések belső oldalára szerelték, így kívülről valószínűleg akkor rázna meg valakit az áram, ha benyúl. A helyszínen a lap úgy értesült, hogy a felállítás során egy munkást megrázott az áram, ezután kórházba is került.

A Belügyminisztérium cáfol

Feszültségkeltésnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) az index.hu tudósítását az MTI-nek péntek délután eljuttatott közleményében, kiemelve, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A BM közleményében felidézte, hogy az index.hu "szenzációhajhász címét átvéve" számos médiatartalom-szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Márpedig – mint felhívták a figyelmet – az index.hu tudósításából is kiderül, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A kettős határkerítéssel párhuzamosan, mintegy 10 kilométer hosszban építettek ki egy helymeghatározásra alkalmas biztonságtechnikai jelzőrendszert, amely "korlátozott energiájú elektromos impulzusokkal működik". Ez a biztonságtechnikai jelzőrendszer a magyar-szerb határszakasz teljes hosszán megépül.

A BM ezzel együtt kiemelte, hogy a jelzőrendszert – a szabványnak megfelelően – a nemzetközi minősítő "emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak" minősítette. A jelzőrendszer kiépítése közben történhettek munkahelyi sérülések – amelyről a kivitelező tud nyilatkozni –, de a rendőrséghez nem érkezett ilyen bejelentés

- áll a BM közleményében.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Akkor most mi egy koncentrációs táborban élünk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
elmagyaeázhatná egy hozzáértő, hogy azt az egy szem munkást nem a kerítésbe vezetett paks csapta meg, hanem egy betápvezetéket fogott meg véletlenül. ahhoz normál esetben nem lehet hozzáférni.

ehelyett mindenféle elktronikáról beszélnek...sokan azt hiszik az a nagyfeszültség..

amúgy látni lehetne a szigetelő porcelánokat, ha tényleg delej lenne a kerítésben...de ilyen foto még nem készült.
Edmond Dantes
Ne hülyítsük egymást! Egy jelzővezeték törpefeszültsége nem jelent áram alatti vezetéket!!!Jelzi azt,hogy hozzáértek a vezetékhez és azt is hogy hol.Ennyi.
A kormánynak és a Fidesznek van annyi disznósága,nem kell hozzá gyártani,mert az hitelteleníti a többit.
desiro
kopácsi ott a faszbukon anyád nem mondta ,nem menj közel a muszlimokhoz mert meg kurelnak.
Te is a törökök leszármazottja lehetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.