Húsz határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton egy jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon 19 határsértőt fogtak el.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén bárhol feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 19 embert tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – május 1-jétől 7-éig – ez a szám 77 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 24 határsértőt fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Je, meg mindig nem latom az 5 nullat a 20 utan,... Pedig mar masfel eve fenyeget orban ejjel-nappal mindenkit a Magyarorszagra arado millios migranstomeggel...
Igaz viszont, hogy ugyanez a kormanyzat vizionalt napi 7-8000 utast a felcsuti kisvasutra is...:o)))
Merjunk nagyot (almodni) mondani...
vakondi ur, most mar ideje lenne megint egy nagy tv-s entree-nak, megint itt az ido meghalalni a Patrik gyerek kivalo allasat...
(Erdekes, most midegyikuk lapit, mint nyulszar a fuben)
verőce21
@karma1: (08:09) Jönnének azok ezresével, ha nem lenne a kerítés.
Yoda69
Mikor keszult a kep ? Vagy ennyi hotel lenne a hatarvihatarvideken ?
Yoda69
@verőce21: Szerintem meg orbanek fizettek nekik hogy jojjenek hatart serteni.
verőce21
@Yoda69: Mondjál még jó nagy hülyeségeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.