A hétfőn történt Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő balesetben érintett egyik sofőr szerint a másik autós vágott be elé, emiatt karamboloztak. 

Megszólalt a Dózsa György úti halálos balesetben érintett egyik sofőr, M. Richárd, aki fél órával az ütközés előtt vette meg azt a Mercedes kabriót, és aki több mint 10 éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, és jelenleg is folyik ellene eljárás.

M. Richárd a Velvetnek elmondta, rendkívül sajnálja a történteket, de vétlennek érzi magát, a baleset egy fatális véletlennek köszönhető. 

Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak

- mondta el a portálnak. 

M. azt állítja, a Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, amelyről balra akart kanyarodni a Kassák Lajos utcába, ő pedig a Mercedes-szel a Váci út irányából ment a Dózsa György úton, és mivel mindkettejüknek zöldet jelzett a lámpa, ezért neki lett volna elsőbbsége, de a Citroën elé vágott. 

A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam,hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem

- mondta el a Velvetnek M. Richárd. A férfi  cáfolta a szemtanúk állítását, miszerint a Mercedes 120-130 km/h-s sebességgel közlekedett. 

Az ütközés következtében a Citroën letarolta az út mellett álló trolibuszmegállót, és egy 23 éves férfit elsodort. Ő a helyszínen, az autóban ülő egyik utas – akit a sofőrrel együtt megfeszített munkával vágtak ki a járműből a tűzoltók – pedig kórházba szállítását követően halt meg. Hárman súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg a megállóban várakozók közül.

A két áldozat a Fővárosi Vízműveknél dolgozott, a társaság Facebook-oldalán emlékezett meg két alkalmazottjáról.

A Fővárosi Vízművek közössége gyászolja elhunyt

A Fővárosi Vízművek közössége gyászolja elhunyt munkatársait A Fővárosi Vízművek közössége mély megrendüléssel értesült a lesújtó hírről, hogy a XIII. kerületben tegnap történt súlyos közlekedési baleset két halálos áldozata munkatársunk volt. Kollégáink tragikus és felfoghatatlan elvesztése valamennyiünket megrázott. Értékes emberekkel, barátokkal, jó szakemberekkel, fiatal életekkel lett szegényebb Társaságunk.

 (Címlapi kép: MTI/Mihádák Zoltán)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
@Manhattan: egy ma született bárány, a frissen hullott hó fehérségével. Minden szava maga az igazság... alig kisebb gazember, mint a most kormányon lévők...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vandarics
@papa.49: Ez a gyökér, valami hülye firkász lehet, mert másolni azt tud, de vezetni azt nem. De egy patkányivadéknak, minek is kellene vezetni. Na szép napot papa.
vandarics
@Pálinkás Pál: Palika-Palika! Másolni nem csak te tudsz, kis csíra-gyerek! Nekem nem kell kikeresni, én ezt tudom!
„Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek.” Így szól szó szerint a KRESZ-szabály, és ezt sokan úgy értelmezik, hogy szépen, lassan lakott területen belül és kívül is elhaladhatunk a belső sávban tötyörgő mellett. (kreszforum.hu)
Pető Attila KRESZ-oktató szerint: "fontos tudni, hogy a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest nem azonos a párhuzamos közlekedéssel!"
Na menj vissza gyorsan anyádhoz és kérd meg, hogy adjon egy kis pénzt, KRESZ-vizsgára.
Mellesleg, meg az anyáddal beszélgess ilyen hangnemben!
Pálinkás Pál
@vandarics: csíra...leszarom a kresz oktatódat,meg téged is...tisztán látszik...abban a bizonyos kereszteződésben ahol a baleset történt,bizony lehet előzni!!!innentől kezdve befejezem veled a szellemi párbajt...mert nem korrekt egy fegyvertelen emberrel!!!
vandarics
@Pálinkás Pál: anyád látszik tisztán te buznyákivadék. Felülírod a KRESZ-szabályait is te kis gyökér? Gyere ki a kereszteződésbe, hadd magyarázzam meg neked, hogy mi is az a KRESZ.
U.I. anyádat se hagyd otthon
papa.49
@vandarics: Hagyd a fenébe, nem ér annyit hogy feldühítsd magad...
papa.49
@vandarics: Még egy miért ajánlotta fel a Mercis az anyagi segítségét, ha ő maga nem sáros???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.