CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK! Szent Imre nélkül nem  lehetnénk magyarok, és Európa sem létezne - jelentette ki az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szombaton Veszprémben.   Navracsics Tibor az Árpád-házi szentről elnevezett téren felállított Szent Imre-szobor avatásán közölte: Európa földrajzilag Ázsia egy félszigete, amelyet kulturális öröksége emelt fel, a kereszténységre támaszkodva közös identitástudatot alakítva ki az ott élő népekben. Szent Imre egyszerre volt magyar, keresztény és európai, nélküle nem létezhetne a mai Európa - húzta alá. Navracsics Tibor azt mondta: egy szobor leleplezésével "jelképes jelenlét" jelenik meg, ugyanakkor Szent Imre nem csupán jelképesen van jelen Veszprémben, hiszen életének egyik legjelentősebb mozzanata, szüzességi fogadalma köti ide, amelyet a veszprémi várban lévő Szent György kápolnában tett.

Forrás: magyarhirlap.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék Nagyracsücsnek is elmentek otthonról

pedig úgy tűnt ott távol idegenben fékezettebben habzik

A derék EU-s fő-nacsalnyik szobrot avatott. Az élet úgy hozta, hogy Veszprémben „az Árpád-házi szentről elnevezett téren felállított Szent Imre-szobor avatásán” tört rá a szóhasmenés. S miket tudott mondani???

„Európa földrajzilag Ázsia egy félszigete, amelyet kulturális öröksége emelt fel, a kereszténységre támaszkodva közös identitástudatot alakítva ki az ott élő népekben”
Majd belelendülve azt is, hogy „Szent Imre nélkül nem lehetnénk magyarok, és Európa sem létezne”!
A dolognak – az egyértelmű földrajzi és történelmi baromság mellett - külön pikantériát ad az a vélekedés, hogy István kijelölt utódját is (mint Zrínyit) az ellenségei által felheccelt vadkan ölte meg! =))
silber13
Először zt hittem, valamilyen sutka a "Krokogyilból" De rájöttem, komolyan gondolja, azaz komplett hülye mán ez is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.