Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért, jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Bonyhádon.

Potápi Árpád János a felvidéki magyarok kitelepítésének 70. évfordulóján tartott megemlékezésen hozzátette: a kitelepítés áldozatainak emléke kötelez bennünket arra, hogy “a határokkal szétszakított magyar nemzet összetartozásának lángját átadjuk a következő generációknak”. – írja a 24.hu.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából köszönetet kell mondani annak a két és fél millió Kárpát-medencei magyar embernek, aki nem hagyta el szülőföldjét, kitart, “őrzi egykori országunkat” – mondta az államtitkár.

A magyar kormány minden erejével harcolni fog a Benes-dektrétumok eltörléséért

Potápi Árpád János (Fotó: Biró István/MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aha, 7 évig senkit nem érdekelt, de hogy romlott a hordaimázs, muszáj a szomszédságból szavazatokat szerezni, ezért ismét erőkerölt a "qrwára fáj nekönk Trianon, nagyon, nagyon" és az "aggódunk az erdélyi magyarságért" no meg " a kárpátaljaiakért is" meg a "Muravidék identitástudatáért" de pl. nem aggódunk a burgenlandi magyarságért, mert őket nem érdekli a hordanyöszörgés!

Itt pusztán erről van szó, választás előtt eszébe jutott a mocskos hordának, hogy jéééééééé, mennyi magyar vesz bennünket körül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
akkor most hadat üzenünk a cseheknek? Mintha vmivel kevesebb táronokuk és több katonájuk lenne... Nekik talán egytől is több harci helikopterük is van meg 4-től több repülhető harci repülőgépük és sztem az összes harckocsijukban jó az akkumulátor...

Amúgy kijafaszom ez az állattitkár(sic), h kardot emleget, miközben talán a legkeményebb dolog, amivel életében találkozott a plébános úr fasza volt?...
human
És az itt adózó magyar emberek jogaival mi lesz?
papa.49
@human: Az le van szarva szerintük...
Jozefina
Ez egy szemen szedett hazugság!!! Mi az, hogy harcolni fog??? Eddig mit tett?? Semmit!!! A cseheknél és szlovákoknál mind a mai napig a törvénybe van foglalva a magyarság kollektív bűnössége és az ezzel járó szankciók is,
"Csehszlovákia 1992. december 31-én bekövetkező felbomlása után két utódállama, Csehország és Szlovákia elutasítja a jogfosztó rendeletek hatálytalanítását, elítélését és bárminemű kárpótlás kifizetését a meghurcoltak részére. Emiatt már az Európai Unió tagjaiként is többször keverednek vitákba, nézeteltérésekbe."
És egyetlen kis állam maradt, aki hosszó évekig nem ismerte el a két "új" államokat, pontosan a Benes Dekrétumok miatt, és ez Liechenstein volt.
Sőt a szlovák parlament 2007-ben mégis megerősítette azok sérthetetlenségét Magyar részről mégcsak észrevétel sem volt!!!
Orbánnak egy a lényeg, hogy a V4-eket egyben tudja tartani és befolyásolni őket EU ellenes retorokájával. És ehhez aszisztál, mind a cseh, mind a szlovák kormány cserében azért, hogy nem nyúlnak érdemben a Benes Dekrétumokhoz.
Azaz Orbán feláldozza a felvédéki magyarság sorsát csupán azért, hogy alantas egyéni politikai karrierje ne torpanfon meg.
magyarbakancs
1920 - elötti nemzet politikánkért mi nem kérünk elnézést?
Mert volna miért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.