A Heves megyei Egerben fákat döntött a szél, Borsodban több helyen kisebb tűz is volt egy villámcsapás után.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is károkat okozott a keddi vihar – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a Miskolchoz közeli Kistokajban egy családi házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.

Borsodban és Egerben több helyen fákat csavart ki a szél

Borsodban és Egerben több helyen fákat csavart ki a szél

Fotók: MTI/Vajda János

Miskolcon a Repülőtéri utat kellett lezárni a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt

Csenyétén egy lakóház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki. Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Egerben fákat döntött ki a viharos erejű szél kedd délután, villám csapott egy melléképületbe, több helyen vizet kellett szivattyúzni – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tankóné Antal Erika elmondta: tizenöt-húsz bejelentés is érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, főként fák kidőlése miatt.

A lejtős belvárosi Csiky Sándor utcában a csapadékvíz-elvezető rendszer nem volt képes elvezetni a lezúduló víztömeget, az esővíz buzgárszerűen tört fel az aknafedeleknél.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.