Változás a recepteknél >>> Novembertől elektronikus receptre írják a gyógyszereket az orvosok Novembertől elektronikus receptre írják a gyógyszereket az orvosok az elektronikus szolgáltatási térbe, így már a patikában kiderül, ki az, aki több orvossal is felíratja ugyanazt, és ki az, aki ki sem nem váltja a javallt terápiás szereket. A jogszabály-javaslat csomag hamarosan a kormány…

Forrás: 24ora.eu
Feltöltő: Perwool
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Bravó, még egy eszement intézkedés.
Az ágyban fekvő beteg, hogy fogja kiváltani a gyógyszereit? Az idős otthonokból útnak indulnak a kerekesszékek, a járóképtelen betegeknek megrendelik a betegszállítókat, hogy kitudja váltani a gyógyszereit. Ágyastól betolják a gyógyszertárba. Az egy éves gyerek, mégis, hogy a szarba fogja magát igazolni?
Hülyék!
kepkezelo.com/images/4jj7sgjtdegnrqir065d.jpg
eszegfu
Mondhatnám "zseniális" ötletnek is, hogy -- akár környezetvédelmi szempontból -- döntő többségében nem kell orvosi beutalót, meg recepteket papirra nyomtatni, csak el kell menni a megfelelő intézménybe és el tudjuk intézni. Tehát kevesebb lenne az adminisztráció, könnyebb lenne a háziorvosoknak, gyógyszerészeknek, meg nekünk is. Viszont a meghatalmazással adtak egy pofont a sz@rnak!! Ezt ugye nem lehet az elektronikusan felirt receptek mellé csatolni (csak + munkával), u.akkor valamilyen rendszerbe kell tenniük és tárolniuk. Azt meg végképpen nem értem: ha a háziorvos felirja a betegnek a gyógyszert, akkor nyilván ismeri és pontosan tudja a betegségét, igy kiváltáskor a gyógyszertár e "változással" felülirja a jogosságát?! Vagy mi lehet a cél?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.