Egyre jobban megtelik a röszkei és tompai tranzitzóna menekültekkel, ráadásul a táboroknak gyomorfertőzés és a kezdődő hőség miatt egyre betegebbek a menedékkérők.

Egyre jobban megtelik a röszkei és tompai tranzitzóna, ráadásul az ott lévő menedékkérőket az egyre melegebb időben átforrósodó konténerek mellett gyomorfertőzés is bántja – olvasható a Migration Aid honlapján

Egyre többen kerülnek gyomorfertőzéses tünetekkel karanténba. Mivel túl sok beteg van, a konténerek padlóján fekszenek az emberek. A hőség elviselhetetlen, a fémkonténerek átforrósodnak. Sehol sincs árnyék. A levegő tele van porral, amit a szél még jobban felkavar. Az emberek egyre jobban fogynak, a gyerekek egyre véznábbak. Vannak családok, amik már két hónapja vannak bezárva a szögesdrótok közé. Az első hetekben még megbízhattuk egy segélyszervezet embereit, hogy vásároljanak nekünk kint a boltban, most már azt sem lehet. Azt akarják, hogy itt haljunk meg?

- a Migration Aid leírása szerint ezt a segélykérő üzenetet kapták a tranzitzónákból.

Gyomorfertőzés és hőség miatt szenvednek a tranzitzónákban a menedékkérők

A fotót a menedékkérők készítették a Migration Aid számára

Szervezet adatai szerint a tompai és röszkei tranzitok lassan elérik a maximális kapacitásukat. A táborokban tartózkodók közel 60 százaléka 18 évesn aluli, 3 hete született egy csecsemő is az egyik tranzitzónában.

 A zónákban élők közül vannak olyanok, akik úgynevezett "másodkérelmezők", ők pedig már ellátásra nem jogosultak. Ők csak akkor kapnak enni, ha valamelyik segélyszervezet ad nekik. 

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Pálinkás Pál: Naci ideologiaddal a tanyarol ne te mutogass Europa utcaira!
Mivel qva nagy kisebbsegben vagy eszmeiddel, ajanlom Sziberiat, legalabb putyler hatsoja is elerheto kozelsegbe kerul hozzad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hadd hulljon a migráncs! Nincs vele tovább gond.
CsipkeRózsa
Emberekkel nem lehet így eljárni, legalább enni adjanak mindegyiküknek!
36
Keresztüljöttek egy rakás biztonságos országon. Sehol sem volt gond az ellátással? Mindíg a magyar a szar-szemét.

Persze, ismét a pszichológia: Egy kisgyerek tart egy HELP feliratú táblát. Háttérben, kerítés és szögesdrót.

Egyébként pedig, ott van a szegedi reptér. Jöhetnének értük Merkelék.(Ja, hogy most oda sem kellenek, mert választási időszak van. Sade.)
Merkelnek és társainak, emberiség ellen elkövetett bűncselekmények miatt kellene Hágában felelni!
36
A gyerekeket tényleg sajnálom. Ők csak az igazi eszközök, a mocskos politikai játszmákban.:(
Milyen emlékeik lesznek ennek a több tíz-százezer gyereknek, ha felnőnek...? Milyen felnőttek lesznek...?:(
F_Viktor
@36: Irod:
"Milyen felnőttek lesznek...?"

Olyan emberek lesznek (s nem csak ok, hanem testvereik, szuleik is!) akik majd szivesen latjak a magyar embert, akik majd Magyarorszagon fogjak nyaranta a penzuket kolteni, akik magyar munkaerot fognak foglalkoztatni, akik Magyarorszagon fognak befektetni.
De meg nagyobb problema, hogy hasonloan gondolkodnak majd a vilag civilizaltabb reszen az emberek is, akik megnezik a kepekkel ilusztralt Migration Aid jelenteset.

Mindekozben ez az orszaglejarato hadjarat celja par 10 millard forint ellopasat es pillanatnyi politikai haszonszerzest szolgalja.
Viszont sok evtizedbe kerul mig azt a sok gyulolet elparolog a magyar emberek szivebol, s az orszag megitelese megvaltozik.

Annak kulonosen orulhettek, hogy mocskos kommentjeitek kulfoldon kevesen olvassak!
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: Te látsz közöttük embereket???
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos barátocskám...te demagóg hazug libsi...egy pecig nem gyűlölöm őket,ha maradnak otthon a teveszaros sivatagjukban,és egymást gyilkolásszák!!hogy ők fognak magyar munkaerőt foglalkoztatni..na köpd ide,a tavalyi 1,5 millióból hány is állt munkába Németországban???vagy 60!!! nos pont ezért,őket ,meg a teféléket is el kell takarítani az öreg kontinensről...Nem akarunk sem Bejrútot,sem Mogadischut az európai utcákon..világos???
Ördögvadász
Az orosz vezérkari testület a szíriai 'polgárháborut' befejezettnek minõsíti.
A nyugalmi zónákban elkezdõdhet az újraépítés.
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Tudom, hogy vannak ott emberek, akkor is, ha nekem nem mutatják a képen, a gyerek is ember. Azt is tudom, hogy módosították a törvényt, és nem mindenkinek adnak enni. Ilyet nem lehetne normális országban csinálni, ha már itt vannak, akkor el kell őket látni. Engedjék tovább őket, vagy oldják meg a problémát normálisan.
Equus
arra lennék kíváncsi, h Szaúd-Arábiában meddig tűrnék őket? Az van közelebb...
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Naci ideologiaddal a tanyarol ne te mutogass Europa utcaira!
Mivel qva nagy kisebbsegben vagy eszmeiddel, ajanlom Sziberiat, legalabb putyler hatsoja is elerheto kozelsegbe kerul hozzad.
F_Viktor
@Equus: Igaz, hogy a naci oldalakon mocskos modon elhallgatjak a szaudi humanitarius segitseget, s hazugsagokkal szitjak a gyuloletet, azert az igazsag odaat van:

"Szaúd-Arábia: 2,5 millió szírt fogadtunk országunkban a szír válság kezdete óta"
www.google.hu/amp/24.hu/kulfold/2015/09/12/szaud-arabia-25-millio-szirt-fogadtunk-orszagunkban-a-szir-valsag-kezdete-ota/amp/

S bizony, nem menekulttaborokba zarjak oket, teljes mozgasszabadsagot-, tartozkodasi engedelyt-, ingyenes orvosi ellatast-, szabad munkavallalast-, ingyenes oktatast kapnak a szirek.
Ezen kivul a kornyezo orszagok menekulttaborait (+ Torokorszag) anyagilag tamogatjak.

Nem mondom, hogy Magyarorszag szamara kovetendo pelda legyen Szaud-Arabia, ott masok az anyagi lehetosegek, de az elvarhato lenne, hogy legalabb ne hazudozzatok! Vagy mar ennyire mely bennetek embertarsaitok fele a gyulolet, hogy meg ilyen aljas tettekre is kepesek vagytok?
1magyar
De miért nem maradtak otthon a jó hűvös Afrikában? Na meg a tisztaság is nagyobb ott, nem?
1magyar
@F_Viktor: Ott a sok gazdag arab ország, ahol a vallás is muszlim, testvéreik miért nem fogadják be őket?
Vagy tényleg ez a csel Európa elfoglalására?
F_Viktor
@1magyar: A terseg arab orszagaiban es Torokorszagban 8 millio szir menekult el.
Szirian belul 6,3 millio menekult el.
Forras az ENSZ Menekultugyi Fobiztossagi oldalanak adataibol.
Nem csak naci es habony oldalakat olvasnal, akkor nem tennel fel ilyen hulye kerdeseket.
1magyar
@F_Viktor: Törökország valóban befogadja őket, elég sokat, de nem jellemzően rájuk gondoltam,ők már nem annyira "vadak" vallást illetően.
A gazdagabb országokra.
Equus
@F_Viktor: 16.32 Csak két komment a hivatkozáásodhoz:
Nagy Elisabeth · College the hospitality Brussels
hurrá !!! akkor semmi gond ,!!! nincs Sziriai menekült !!! Szaud Arábia , meg a környező muzulmán országok befogadja őket !!!Hány lakosa volt összessen Sziriának ??? Helló Mrs hitler !!! kit fogad most Európa ??? Mit tetszik még hablatyolni ??? Legalább egyeztessék már ,ki mit hazudik !!! Az összessen elmenekült 4 millióból ,már befogadtak.5 milliót ,és ez a nő ,még mindig vehemensen , hivatkozik a menekültek befogadására , AKIK MÁR RÉGEN ELFOGYTAK !!! optikai csalódás ,,!!!Hallucináció ,ez a tanulatlan barbár csürhe aki most rombolja Európát az ő jóvoltából. !!!???
Mégsem tetszik · Válasz · 1 · 2015. szeptember 13. 2:09

Pal Farkas
Szóval titokban fogadtak be menekülteket, mint Balogh tiszteletes úr.

A 17.27-hez: Akkor mára kis is ürült Szíria... 20 millióból 14,3 millió elmenekült. Ki a rosseb háborúzik akkor most ott?

Mitől van, h mobiltelón és készpénzen kívül minden papír el tudott veszni?
F_Viktor
@1magyar: Szaud-Arabia neked nem eleg gazdag a maga 2,5 millio befogaxott szir menekulttel?
Mert azt megertem, hogy neked Palesztina, Jordinai csoro orszagnak szamit.
F_Viktor
@Equus: A ket kommenthez:
Csorikaim matek oran a hatso sorban ulhettek!
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos lássuk csak...az általad említett két ország amivel itt példázódsz,az muzulmán...ergo ,segítsenek csak ők a drága hittestvéreiknek!!..és azt is írd csak ide...Szaud Arábiában miért is nem cirkuszolnak??, Leírom neked,mert ha ott balhét csinál,akkor nincs Helsinki bizottság meg Migration Aid...hanem golyó a fejbe,jó esetben,esetleg lefejezik!!!
Csipkerózsának...ezt a nem adnak ennit támaszd alá valamivel...de még ha így is lenne...bármikor visszamehetnek Szerbiába "enni"...tehát mi is a probléma??? Ja..hogy nem kószálhatnak szabadon a német..svéd..holland segélyek felé...hát istenem,ez van!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: No, lassuk csak...
1) Nem ket muszlim orszagot hoztam fel peldanak, mint menekulteket befogado muszlim orszagokat, hanem negyet!
Szaud-Arabiat, Jordaniat, Palesztinat. De emlithetnem Irakot is.
Tehat @Equus: hazugsagot irt, a menekultek legnagyobb reszenek a cel nem Europa, valamint a regio orszagai befogadjak a raszorultakat!

2) A nem kapnak ennit igazoljak a magyar torvenyek -ami a cikkben is szerepel-, miszerint a masodkervenyezok nem kaphatnak ellatast!

3) "hat istenem, ez van" gondolkodas a nagy problema, mert az EU erre is kimondta, hogy serti az EU alapszerzodeset, amit belepeskor minden tarsult tag elfogadott!
1magyar
@F_Viktor: De elég gazdag, de kerítést építettek azok is, hogy muszlim testvéreik ne menjenek oda.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos...nem kötelező idejönni...,főleg nekik...mellesleg ha te nem kapsz valahol kaját ,ahonnan egyszer már kidobtak..akkor nem az a megoldás hogy elmész???És semmi kifogásom nincs ha a többi arab ország segélyezi őket,főleg ahol van olaj..de persze azok szarnak a fejükre!!!Mellesleg a mostani EU egy kalap szar,fos vezetőkkel!!!És ügyesen megint elkerülted ,hogy az arab országokban miért is nem balhéznak.../Szaud Arábia...Jordánia../ de ismét leírom neked...mert ott nem liberális suttyók a vezetők...és hamar otthagyod a fogad ha hőbörögsz!!!Más...szívesen vennék egy kötelező uniós népszavazást arról,kell e nekünk ide az afrikai söpredék...ugye te is sejted a végeredményét??
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: "A Magyar Közlönyben megjelent törvénymódosítás szerint, az idegenrendészeti hatóságnak nem kötelező ételt és italt adni a migránsoknak.
A Magyar Közlöny így fogalmaz az üggyel kapcsolatban: "a szálláson a harmadik országbeli állampolgár kizárólag az elhelyezésre jogosult, vagyis semmi sem kötelezi étel és ital adására a hatóságot."

www.blikk.hu/aktualis/belfold/eldontottek-nem-kotelezo-etelt-adni-a-migransoknak/46r0rhw
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: és ezzel mi a bajod???miért is kéne etetnünk a készpénzzel,Iphonnal rohangáló beduinokat???és ügyesen nem vetted figyelembe..vissza Szerbiába szabad az út!!!
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Ezt kérted,

"Csipkerózsának...ezt a nem adnak ennit támaszd alá valamivel."
F_Viktor
@1magyar: Kerites a pakiknak es a kinainak epitettek!
S amit ne felejts, 2,5 millio szirt befogadtak es nem keves penzzel tamogatjak a tobbi arab menekulttabort!
Ez az amit nem kotnek az orrotokra a kormany, az oroszok fizette naci es melymagyar oldalak. Ok a hazugsagaikkal etetik a magyar nepet, kihasznaljak, higy nem ismeritek a muszlim embert es a vallasukat.
Az ilyen embereket konnyu becsapni, konnyu megfelelmiteni oket.
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Naci mondandodra nem reagalok, csak ajanlom az EU Chartat ganulmanyozasra.

1) Irod:
"ügyesen megint elkerülted ,hogy az arab országokban miért is nem balhéznak..."

Azert nem, mert ott, Szaud-Arabiaban emberszamba veszik oket! Lasd feljebb.
Torokorszagban mas a helyzet, de az ottani korulmenyekrol szinten keszulnek olyan jelentesek amely eliteli a banasmodot.

2) Irod:
"szívesen vennék egy kötelező uniós népszavazást arról,kell e nekünk ide ..."

Nagyon sok kutatasi eredmenyt olvashatsz, pl. 2 hete itt is olvashato volt, hogy milyen nagy szazalekban befogado Nemetorszag.
Persze a szelsojobbos oldalakon nem talalod meg ezeket az adatokat.
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: nem "ügyesen nem vettem figyelembe", hanem arra akartam válaszolni, ami a kérdésed volt.
A visszaútra csak azt tudtam volna mondani, hogy amikor itt vannak menekültek, vagy "migránsok", akkor nekünk kell emberséges módon bánni velük.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: igen kíváncsi lennék arra..vajon milyen társaság hozta ki azt az eredményt hogy németország befogadó??? Figyelem,nem a merkel banya kormánya,hanem az emberek!!!
offside
@F_Viktor: tegnap 16:17
A te fajtád, a szaros, sunyi, hazug libsi defektes agyműködésében az épeszűnek szinonimája a náci.
Nessy
Hát uraim, szép ez az adok kapok! Azért érdekes lenne, hogy amikor megszólal a sziréna a várható bombázás miatt, melyikük merre futna.
Hogy szerezne élelmet, amikor mindenhonnan lövik az utcát.
Közlöm, hogy pocsék élmény volt, még gyerekként is, kis hazánkban.
Pálinkás Pál
@offside: ne foglalkozz vele,agyatlan hülye...a feltett kérdésre nem tud válaszolni,csak nyomja a romkocsmás dumáját!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Keress ra, en mobilrol vagyok!

Irod:
"a feltett kérdésre nem tud válaszolni,csak nyomja a romkocsmás dumáját!!"

Mire nem valaszoltam? Ugy latom minden hazugsagodra ramutattam!

@offside: @Pálinkás Pál: Mindkettotoknek!
Ilyen a naci, mikor hazugsagon kapjak?
Gondolom anyatok buszke ratok, hogy ilyen hjlladekot szart a vilagra!
offside
@F_Viktor: A "keress rá" mióta válasz?

Köszönet az értelmi és intellektuális színvonaladat szemléltető megnyilvánulásodért! :-)
verőce21
"...hőség miatt szenvednek" - igen, mert ahonnan jönnek azok hűvös éghajlatú országok. :)
Nem is értem, a légkondícionálót hogy felejtették ki a konténertábor építők?
Azonkívül hűtött italokkal és vallásuknak megfelelő ételekkel is kell ám ellátni őket!
verőce21
Egyik Ausztriában élő barátom meséli, nemrégiben egy migráns telefonját kikapcsolta a szolgáltató, mert nem fizette a számlát. Erre a "jogvédők” beperelték a szolgáltatót, mondván, szegény "menekültnek” emberi joga, hogy kapcsolatot tarthasson a családjával, úgyhogy tessék visszakapcsolni a telefonját. És a bíróság nekik adott igazat! Úgyhogy a szegény "menekült” azóta vidáman telefonál, ingyen… És ha Ausztriában nem jön össze migránséknak a hatodik gyerek, akkor ingyen segítenek nekik, beültetéssel, bármivel. Mert nekik jár a hatodik gyerek, csak a fehér, európai, keresztény ember ne pofázzon hagyományos családról, a gyerekszülés fontosságáról, az abortusz károsságáról, mert az "kirekesztés”, az "rasszizmus”, az 19. század!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.