Már a harmadik birodalom is bebizonyította, hogy legplasztikusabban a gyermekek fejébe lehet beleplántálni azokat a gondolatokat, amelyek aztán mélyre beszivárogva biztosítják a feltétlen, fegyveres hűséget. Annyira, hogy magas egyházi méltóság is lehetett olyan, akinek még kinevezésekor sem esett ki annyi sem a száján, hogy „bocs, megvezetett gyermek voltam”. Vagy csak elkerülte ez a pápai nyilatkozat a figyelmemet. S akkor itt, és most megkövetem Joseph Aloisius Ratzingert. De talán mégsem a belső ellenzék várható megerősödése miatt kell annyi stadion. S talán nem a nemzeti ifjúgárdisták (hívják majd őket hivatalosan akárhogy) miatt kell majd a lőtér az iskolákba. Talán nem. Akkor az ötlet bedobása nem több, mint egy minta a kormány ócska gumicsont-készletéből. Vagy ki tudja. Elvégre a majdani önkéntes szabadcsapatokba is kell majd az utánpótlás.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jó dolog a lövészet... ifjú titánok a reggeli ájtatosság után isten szent nevében ráfekszenek fiatal farkukra és lőnek. Utána ájtatosság újból, majd gyónás és feloldozás a bűneik alól isten szent nevében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
az ifjú gárdáról hallottam, az sokat számít?
neked is adtak surranót?
papa.49
A példaképnek is csak 12 év adatott meg neki is akkor lejár oszt. ENDE!!!
Equus
jó dolog a lövészet... ifjú titánok a reggeli ájtatosság után isten szent nevében ráfekszenek fiatal farkukra és lőnek. Utána ájtatosság újból, majd gyónás és feloldozás a bűneik alól isten szent nevében.
verőce21
A fidesz ellenségképet épít, mert ezzel tudja összetartani és lelkesíteni a szavazótáborát. Az ellenségképet elég jól kell megválasztani (több paraméter alapján), de ez kevés - meg kell mutatni, hogy valóban ellenségesen viselkedik, nem csak mi mondjuk rá. 15 milliárd forint ára kék plakáton. Tehát betolunk pár törvényt: CEU, civilek, nem kezdjük meg a maroknyi menekültügyi eljárást - az EU pedig engedelmesen szállítja orbánnak, amire szüksége van. pl. kötelezettségszegési eljárás.
Nem hiszem, hogy sokat kell gondolkodnia a 888, magyaridők, riposzt, tv2, kossuthrádió, stb. stb. hírszerkesztőinek, hogy "lám-lám, az eu kimutatta a foga fehérjét" kezdetű híreket, publicisztikákat megfogalmazzák egy évre előre.
GeoCravker
@Equus: Esetleg a nem annyira ifjú titánok fekszenek rá a fiatal farkakra az ájtatosság előtt, alatt. Oszt jónapot
GeoCravker
@verőce21: Az ilyen publicisztikai forgatókönyvek Goebbels munkássága óta forognak.
verőce21
@GeoCravker: Akkor az ötlet bedobása nem több, mint egy minta a kormány gumicsont-készletéből...
verőce21
a demokrácia lényege:
4 évente szavazhatsz az elit által – jóváhagyott – csoportokra :)

De némán kell tűrni, hogy néhány pártnak álcázott alakulat a közösség ellen tegyen? -különben lesz mire vernie a tamtamot? Ez nem legalább annyira rossz? Nem a választóknak kellene inkább fejlesztenie a politikai kultúráját ahelyett, hogy úgy tennénk mintha semmi se történt volna? Nem lehet mindig pártokra mutogatni, ez a magyar társadalom szegénységi bizonyítványa!
Ha végiggondolja az ember, ezek a pártok nálunk is és a világon is csak azért vannak hogy egy réteg uralkodjon felettünk és megosszanak minket. Amíg mi marjuk egymást és azt gondoljuk hogy van bal és jobb oldal vagy liberális és konzervatív oldal, igazából csak egy van! És az uralja a világot a többi csak színjáték nekünk. Az embereknek egymással kéne összefogni nem ideológiák mentén hanem sorskérdésekben kellene közös pontokat találni. Például a fidesz programja inkább balos mint jobbos - a retorikája ami jobboldali.
Az mszp kifejezetten neoliberális semmi baloldali nem volt bennük soha. Ostobán hagyjuk mi is és a világ is hogy 2-3% kezében összpontosuljon a pénzügyi és a jogi hatalom? Van még egy úgynevezett középréteg ami 15-20%, a többi meg csak épphogy él.
karma1
@GeoCravker: A cikked szokas szerint nagyon jo, de en egy kicsit maskepp latom - nekem egy sokkal szornyubb kep bontakozik ki... Es ez nem egy lazalom, hanem inkabb "deja vu" erzes - de visszalapozva a tortenelemkonyvekben a II.VH-ig, - sajnos inkabb valosag:
mivel orban most mar nem is probalja takargatni a putyin iranti vonzalmat, minden mozaikdarabka kezd a helyere kerulni: putyin tudja, soha nem kerulhet be az Unioba - tehat haragszik rajuk, szet akarja oket robbantani. ezt meg is tudja tenni az agybeteg orbant manipulalva, - hiszen valamivel igen erosen a kezeben tartja a g.ci tokeit, es idonkent csavarint is rajtuk egyet -, szoval orbannal szetvereti az Uniot, az orszagunkat szep lassan az oktatas tonkretetelevel lebutitja - eppen csak irni-olvasni tanulnak meg a gyerekek, a real es a human targyak feleslegesse valnak -, hangsulyozzak a hittant (hisz a katolikusok altal megaldott fegyverekkel sikerult a legnagyobb oldokleseket vegrehajtani annakidejen), mikozben orban folyamatosan hangsulyozza, hogy a magyar harcos lovas nep (a lovaglas kotelezove tetelet a varosokban nem tudta keresztulvinni, barmennyire is szerette volna), es ugye megmaradt a kotelezo mindennapi enekles , es most jonnek a lebutitott gyerekek kezebe (egyenlore ) csak legpuskat ado otletek, - aztan egyszeru lesz ezt kicserelni egy komolyabb fegyverre -, es maris keszen all putyin uj , bevetheto hadserege, mert majd nem Oroszorszagbol kell kuldeni orosz csapatokat a Nyugat ellen, hanem a joval kozelebb lako magyarokat kell mozgositani. Kesz nyereseg.
Ahogy mondod, irod, a stadionok kivalo gyujtohelyek - mar kezdem erteni a lelato mogotti betonfal lenyeget az uj MTK palyan -, es ebbe az orwelli kepbe beletartozik a betegek, idosek szisztematikus kipusztitasa is - haboru eseten ok csak koloncok.
karma1
@GeoCravker: Folyt.: Persze a kep kiteljesul a CEU es a civilszervezetek szisztematikus ellehetetlenitesevel, a kuszaszem altal vezetett bankok es a parlamenti alkalmazottak abnormalis, megmagyarazhatatlan felfegyverkezesevel, es a menekultek allati sorban valo tartasaval: addig akarjak oket hergelni, amig egy ici-pici kis ellenallas nem lesz a reszukrol, es akkor orban vegre kihirdetheti a regen dedelgetett almat - a szuksegallapotot...
Nem lesz jovore szavazas, mert statarialis allapotot fog bejelenteni, amiben az adott vezeto teljhatalmat kap, es ebben az esetben ez o, a csuti nyomoronc... Ot viszont putyin fogja droton rangatni...
Ebbe a kepbe mar beletartozik az esztelen penzherdalas, - hogy meg veletlenul se legyen az allamkasszaban penz amivel a magyarok, vagy eppen a kovetkezo ellenzeki kormany barmit is tudna kezdeni -, es hat a kuszaszem altal osszevasarolt mukincseknek is mar megvan a helye Moszkvaban...
Van egy olyan erzesem, hogy most kapcsolt a legmagasabb fokozatra putyin, - ezert is jar ilyen surun Magyarorszagra -, es van egy meg rosszabb erzesem: orban sohasem fog a Varba koltozni, mert oda maga putyin szandekszik betelepedni.
Ezert kell a varbeli lakosokat elzavarni onnan, lezarni a turistak elol, es csak kormanyzati intezmenyeket odakoltoztetni, ami a kesobbi kozponti kormanyzashoz szukseges lesz putyinnak...
Ezt a rendszert mar nem lehet megdonteni bekesen, es az ellenzek mar az utolso ora utolso perceiben van.
Nagyon sajnalom...
Tenyleg, miert is jon vissza 4 honap utan megint putyin?
GeoCravker
@karma1: Gyakorlatilag tervszerű belső fegyverkezés és egyelőre csak hideg polgárháború zajlik. De már kialakultak az új SA és SS belső magjai. Akkor is, ha még csak, mint Kopaszok, betyárok és TEK emlegetik. Szerveződik a teljes belső elhárítás is. pl. Már ma sem lehet egy tanárt a tanáriban őszinte véleményen rajta kapni.
karma1
@GeoCravker: hitler jugend, torok janicsar, orban zsoldos? Mi lesz ennek a belso szemetnek a neve? Mert nem jo ugyert allnak ki, barmi is tortenjen: a TEK egy zsoldoshadsereg, a Kopaszok mind hetprobas ex-bortontoltelekek, a Magyar Garda fasisztoid, - hova vezet vajon mindez?
papa.49
@karma1: Itt a válasz a kérdésedre az új hír ,,a tek szinte fesztiválszervezővé lép elő idén nyáron,,!!!
No comment!!!
karma1
@papa.49: Ez azert eleg szomoru,...:o(((
papa.49
@karma1: Igen változik a világ nálunk csak az a baj, hogy VISSZAFELÉ!!!
karma1
@papa.49: Mostanaban akar egy 37 eve Ausztraliaban elo magyar ismerosom VEGLEG hazakoltozni, es akinek annyi fogalma sincs arrol, hogy mi folyik otthon, mint egy tyuknak. (Megozvegyult, 71 eves, es egy regi baratnojevel akar ujra osszejonni Magyarorszagon. Azt mondta, mindent elad Brisbane-ben, a lanya az egyetem utan ugyis Nemetorszagban akar angolt tanitani, O meg ugy gondolta, hogy az ausztral nyugdijabol meg a hazaert kapott penzebol nyugodtan eleldegelhet Magyarorszagon. 37 eve nem volt otthon.
Alig birjuk ot lebeszelni, hogy ne egessen fol mindent maga mogott, mert nem fog tudni egyszeruen visszamenni Auziba, ha megse tetszik neki otthon az elet.
De mar megigerte, hogy anelkul nem ad el veglegesen semmit, mig legalabb egyszer nem ment haza korulnezni.
Mondtam Neki, hogy a 71 eves nyugdijasok nem a legjobb magyarok, mert mi van, ha megbetegszik? Ausztraliaban isteni az orvosi ellatas, plane az idoseknek, szegeny csavonak fogalma sincs, hogy mi varna ra, ha megbetegszik...
Csizmás Kond
...szóval lövészet...
Nakéremszépen szerintem minden ember el tudja képzelni, hogy nem az óvodás korúaknak akarnak ilyen oktatásnaknevezett akármit nevelni. Ezen rinyálni azért is marhaság mert a buzifelvonuláskor a szivárványszínbe öltöztetett kölköket a nyakukban vivő szülőkre senki nem szólott rá, akik végignézték a perverz kéjelgő szexorientált abberáltak vonaglásait.
Amúgy ma már nem kell iskolába oktatni a lövészetet ott a paitball amit már óvodáskorúak is játszanak...tehát a rinya az rinya marad.
GeoCravker
@Csizmás Kond: 1. A Pride idekeverése hatalmas csúsztatás. Hacsak nem arra akarsz célozni, hogy szíved szerint lelőnéd a részt vevőket. A Pride iránti véres/kéjes nosztalgiádat majd ott, és annak kapcsán fejtsd ki. Vagy neked már mindenről a szex jut az eszedbe? Ez sem baj, de magánügy.

2. Ha valakinek gyermekként (incl. 13-14 éves is) a céllövészet a szíve csücske, az ma is elmehet egy sportklubba. Vagy apuval a lizsébe.. Ehhez méretes idiotizmus lenne az iskolai lötér kialakítása.

Szerintem csússz vissza a Föld nevű bolygóra és fuss neki annak a marhaságnak még egyszer, amit összeírtál.
Nessy
@dr. prédikátor: Magyarul: Levente mozgalom.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...ilyen a szövegkörnyezet...:)
Amúgy lövészet...ma is lehet venni a kölöknek bármilyen fegyverutánzatot és nem hiszem, hogy gyerekként ne játszott volna vele...ha neki nem volt akkor a szomszédjáéval.
Nem tudom milyen céllal fogalmazódott meg ez a lövészeti kabaré és őszintén mondom hogy célját sem látom ...hacsak valamiféle üzlet nem húzódik mögötte de abból ekkora feneket keríteni már marhaság.
...és prájd...az veszélyesebb egy gyerekre mint a lőtér, mert míg a lövöldözést akár játéknak is veheti addig a buzivonaglás akár nyomot is hagyhat az életében.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A Te szövegkörnyezeted Pride-központú. Gondolom az irigység beszél belőled. Azért rosszak lehetnek a hétköznapjaid, ha a farkad vezérel, és nem tudod eldönteni, hogy a lányokkal vagy a fiukkal legyél. Mert normálisan valószínűleg csak az adott helyzetben érdekes a dolog. De ha Te lépten nyomon úgy élsz, hogy lelki szemeid előtt mindig a Pride lebeg...
De ez a Te problémád ...
Csizmás Kond
@GeoCravker: irigység...mi a szart kéne irigyelni egy köcsögtől...navazze ilyennel ne operálj ha megkérhetlek.
...összehasonlítpottam valamit ami neked elevenbe vágott...mondhatnám sajnálom de akinek ez fán a nálam nem oszt.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nem. Te összehasonlítottad a vakondokot a sárgarépával. azon az alapon, hogy közük van a talajhoz.
Ha erre bárki rámutat, akkor elkezdesz csúsztatni, hablatyolni, és össze-vissza terelni.
As usual. Nem először. De Téged, ha nem is így szeretünk, de már megszoktuk :-) Ahogy elnézem nem csak én hanem a többség :-)
Csizmás Kond
@GeoCravker: legyen meg a te akaratod...légyszi magyarázd el miért nem volna ildomos a szakszerű lögyakorlat olyan iskolákba ahol pl. kikerülhetne az azt folytató sportoló ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Tudod mit? Induljunk ki abból, hogy jelenleg az iskolákban nincs lőtér. Tekintettel arra, hogy senki nem gátolja az eziránt érdeklődőket abban, hogy eljárjanak más helyre, és ott folytassák, aha akarják. Magyarázd el Te, hogy a jelenlegi rendszer miért rossz, és miért szorul azonnali, és hathatós változtatásra abban az irányban, hogy az iskolákra szánt pénzt m,omdjuk ne az oktatás demonstrációs anyagainak fejlesztésére, ad abszurdum a jól tanulók ösztönzésére fordítsák, hanem iskolai lőterekre.
Magyarázd el, hogy az iskolai lőtér miért sokkal fontosabb, mint mondjuk az oktatás informatikai, módszertani támogatása, a tehetséges, de szegény sorsú gyermekek ösztöndíja, vagy netántán az iskolák beázásmentesítése. Mert az utóbbakról szó sem esik, ám lőterek azért szóba kerültek.
Ha sikerült a jelenlegi állapotból elmozdulás irányát megindokolnod, akkor majd igyekszem érvelni ellened. De a "csak" szintű érveken kívül eddig a klik sem állt elő mással. Sőt! Valójában még a "csak" kal sem.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az én egyszerű és rövid véleményem az, hogy az oktatást az egészségügyet és mindent akkor basztak el amikor pártvonalon kezdtek kinevezni minisztereket meg hasonlókat. Ma kapkodnak meg szépítgetnek ahol tudnak de az eredmény sajnos nagyon rossz, de maradjunk a lövészetnél. Na az egy szép példája az oktatási rendszer hozzánemértésének. Sajnos a mai szakemberek (és ezt nem mentegetőzének szántam) pártfüggetlenül épp abból az időből kerülnek ma polcra amikor behozták a politikai vezetésrendszert. Ez így nem fog menni bárki kerül a polcra, ugyanis ahhoz, hogy valakiből vezető pedagógiai oktatási szakember legyen oda hosszas szakmai gyakorlat szükséges és ez már elég rég nem áll rendelkezésre...tehát ki mit tanult csak azt adhatja tovább és az egyre semmitérőbb.
...és hogy mindent összebeszéljek ezért is tartom a ceut egy fölösleges oktatásintézménynek, mert ott is a politikai megnyilvánuláson alapuló semmitérőségek a fő mozgatóerők amitől a helyzet nem hogy előre nem mozdul hanem gyorsabban hanyatlik.
A kimozdulásra azért nem mondok javaslatot mert ahhoz nekem sem megfelelő képzettségem sem cselekvő lehetőségem nincs...ezért maradok a véleménymegnyilvánulásnál ami ugyan sokakban vitakényszert vált ki de nincs utólagos hatása.
...tehát itt helye van az ilyesminek, és nincs kötelezve senki (...hacsak...), hogy elfogadja vagy magára vegye azokat...
Ördögvadász
A gond csak ott van, hogy a határokat lebontották. Ma egy határtalan, központi irányítású globális világban élünk. És aki azt gondolja, az oktatás nem központilag irányított, az téved.

Robert Müller, a 'remény prófétája' az UNO-ban, a globális oktatás atyja - father of global education -... Framework for the Arts and Culture, Framework for World Media Coverage...és, és..és..
Ez a Robert Müller a következõt mondta:

Müller is the author of the World Core Corriculum which is designed to:

"steer our children towward global citizenship, earth-centered beliefs, socialist values and the collective mindset which is becoming a requirement for the 21st century workforce."
(New Man Magazine - 600 Rinehart Rd., Lake Mary, FL 32746, July-August 1995, p. 85-86.)

Magyarország meg UNO tag, akkor...csodálkozunk?
Ördögvadász
@Ördögvadász: és így tovább:
"A World core curriculum might seem utopian today. By the end of the year 2000 it will be a down-to-earth, daily reality in all the schools of the world."
(Robert Müller, A World Core Curriculum n.p., n.d., p.13.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.