226 gyilkosság volt 2016-ban Magyarországon, a vagyon elleni bűncselekmények száma 155 ezer fölött volt, ebből 3661 erőszakos volt. 34 embert ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre.

77 ezer embert ítéltek el jogerősen 2016-ban az ügyészség statisztikái szerint, közülük 34 főt életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Tavaly 290 779 bűncselekményt követtek el Magyarországon, ami tízezerrel több a 2015-ös adatoknál, de negyvenezerrel elmarad a 2014-ben regisztrált bűncselekményektől. 

2016-ban a vagyon elleni bűncselekményekből volt a legtöbb, 155 667 eset, ebből 3661 erőszakos elkövetés volt, míg a többi lopás, sikkasztás és csalás. Az emberölések száma 226 volt, míg a testi sértéseké 11 609.

A statisztika szerint több mint 6 ezer kábítószerrel visszaélést regisztráltak a hatóságok és közel 15 ezer sofőrt füleltek le ittas vezetés miatt.

A büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak száma nem nagyon változott 2015-höz képest, tavaly 17 658-an voltak a hűvösön.

(Magyar Hírlap via MTI via hvg.hu)

(Címlapi kép: pixabay.com)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A migránsok, Soros, meg Brüsszel... a teljesség igénye nélkül a két hetes renddel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Sintér Sanya Ózdon kijelentette, hogy 2 héten belül rend lesz az országban. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta édesanyámhoz már 4 törtek be és vitték, amit bírtak. A bejelentésre a szomszéd városból jöttek a járőrök, vagy a nyomozók a megyeszékhelyről, mert a déli határon a migráncsokat kell figyelni, mert azok jelentik a veszélyt a Bözsi nénikre. Erről persze a betörők, rablók, tolvajok és a sort lehet folytatni is tudnak.
Persze lenne itt rend és biztonság, de ez a Soros,, meg Brüsszel, meg ugye Gyurcsány. Na, tetszenek nertársak érteni?
Fradigege
A lista nem teljes. Az offshore lovagok, strómanok és az egész felső galeri a zsírmoreval az élen hiányoznak.
Jozefina
Kis kiegészítés:
www.atv.hu/belfold/20170710-nott-a-buncselekmenyek-szama-2016-ban
"Tavaly 290 779 regisztrált bűncselekményt követtek el Magyarországon, ami tízezerrel több, mint 2015-ben volt,
viszont még mindig elmarad negyvenezerrel a 2014-es adattól – közölte a Magyar Hírlap hétfői számában.
A Legfőbb Ügyészég által nemrég közzétett statisztika alapján 34 vádlottat ítéltek életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és 25 363 terheltet határozott tartamú szabadságvesztésre. A hatóságok több mint 80 ezer elkövetővel szemben emeltek vádat, akik közül 77 ezret ítéltek el jogerősen a bíróságok.
Tavaly is a vagyon elleni bűncselekményekből volt a legtöbb, 155 667, ebből 3661 erőszakos elkövetés, míg a többi lopás, sikkasztás és csalás. Az emberölések száma 226 volt, míg a testi sértéseké 11 609."
lusta
@Jozefina: Ebben a szomorú statisztikában is megtalálható a tanulság. Ezeket a szörnyű bűntetteket magyar ember nem követi el, csak a migráncsok lehettek, ezért a fokozódó nemzetközi helyzetben tobább kell építeni a kerítést, a déli szakaszon pedig a negyedik és az ötödik sort is fel kell hózni annak tudatában, hogy Soros György a több milliós migráncs hadat már a megfelelő kerítésáthágó eszközzel látja el, a sosrosbérenc civilek pedig a magyar taerületen biztosítanak védelmet ennek a bűnöző bandának. Meg Gyurcsány.
terlasz
Ugye azért a magyarok nem bűnöző nép? Természetesen az arab mind terrorista! ;)
kokopelli
Ott követte el az első hibát a daliás "szőkitő" nemzethy yard főnök,
hogy nem a fejében teremtett elsőként rendet!Elfelejtette,hogy sok
csókos lesz akiket esetleg ki kell elégítenie az ő múltja miatt is? :=(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.