Azonnal bezáratott Kaposváron egy húsüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak higiéniai állapota miatt, a hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el – közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható, az üzem csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét. A hústermékek eredetének és biztonságos feldolgozásának vizsgálatakor a nyomon követés hiányosságai miatt még 3 tételt vontak ki a forgalomból.
Közölték: az elmúlt hetekben ellenőrzött üzem alig 2 hónapja kapott engedélyt a marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására.
A helyszínre érkező szakembereket elhanyagolt, tisztítatlan körülmények fogadták. A csempe szennyezett, repedezett volt, a penésszel, zsírfoltokkal és pókhálóval borított falról több helyen pergett a festék. A piszkos és dohos szagú hűtőtérben a padozat erősen szennyezett volt. Az üzem egyes helyiségeiből és berendezéseiből hiányoztak a cél szerinti használatuknak megfelelő eszközök, viszont számos oda nem illő dolgot tároltak bennük, az árufogadó térben sörös üvegeket, a csontozó helyiségben kupacba dobált takarítóeszközöket, a magas pályára függesztve műbelet találtak az ellenőrök.
néhány kutyamenhely, állatkert, erdei ragadozók biztosan örülnének...
...mert nagyon remélem, hogy az "ártalmatlanítás" szó nem hypós kezelést takar, aztán mehet a piacra...
ugye nem?
Egyet azért nem értek!!
" az üzem csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét. "
Miért folytathatják tovább a tevékenységüket, ha netán az ismételt ellenőrzés mindent rendben talál??? Mi a biztosíték arra, hogy meddig fogják betartani!!
Én ilyen esetben VÉGLEG bezáratnám, hisz csak 2 hónapja kaptak engedélyt és máris ilyen állapotok uralkodnak??? Mit várnak ezek után???
Talán visszatartó ereje lenne, hisz sok ilyen eset van/volt már!