A ferencesek szervezésében, valamint más szerzetesrendek közreműködésével huszonharmadik alkalommal rendezik meg augusztus 14-20. között a több száz fős gyalogos zarándoklatot Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra. Az idei zarándoklat a Szent László-évhez kapcsolódik. A hagyomány szerint a lovagkirály fakasztotta a mai kegyhely környékének első forrását, mikor üldözői elől erre menekülve lovával egy sziklaszakadékon ugratott át. A ferences gyalogos zarándoklatot „mozgó kolostornak” is szokták nevezni, mert sok idő jut elmélyülésre, mindennap van szentmise, zsolozsmázás, elmélkedés, és a zarándokok közben szinte észrevétlenül teszik meg a napi 20–25 kilométeres távot. „Zarándoklatunk kiváló alkalom önmagunk teljesebb megismerésére, a vidámságra, az emberi kapcsolatok építésére és a testmozgásra – állítja Dobszay Benedek ferences provinciális, aki minden évben részt vesz a nagy menetelésben. – Az út fáradságát és imáinkat felajánljuk papi és szerzetesi hivatásokért. Az elmúlt...

Forrás: polgarportal.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ki állja ennek az idióta vánszorgásnak a költségeit? Visznek-e vécét magukkal vagy szanaszét szarnak és hugyoznak zsolozsmázás közben? Ki szedi fel a szemetet utánu? Lehet, h nagyobb kért tesznek, mint a vaddisznók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.