A 31 kiló fű már a különösen jelentős mennyiség kategóriájába tartozik, a férfi kocsijának dupla padlólemeze alatt próbálta átcsempészni Röszkénél.

Egy szerb férfi Röszkénél 63 millió forint értékű marihuánát próbált meg az országba csempészni – számolt be róla videóval a Police.hu.

A férfi személyautójával 2017. augusztus 10-én 19 óra 5 perc körül jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szigorított vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben, ekkor derült ki, hogy az utastér alatti padlólemezt megduplázták, ott egy rejtekhelyet alakítottak ki.

A nyomozók az autóból 46 csomagban összesen 31.572 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – már a különösen jelentős mennyiség kategóriájába esik, feketepiaci értéke körülbelül 63 millió forint.

A nyomozók a szerb férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétel után indítványozták a letartóztatását. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja a nyomozást.

Címlapkép: a Police.hu videójából

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.