Az Eurostat szerint az államadósság része az Eximbank Zrt. mérlegfőösszege is, ami két százalékponttal megdobja a magyar állam GDP arányos adósságát. A számok mögött azonban több van - erről kérdeztük Bodnár Zoltánt a pénzintézet volt vezérigazgatóját.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy alapvető tétel kifelejtődött

Eximbank Zrt. egykori vezigje az államadóság alakulásáról

A napi.hu készített cikket Bodnár Zoltánnal abból az apropóból, hogy kiderült „Az Eurostat szerint az államadósság része az Eximbank Zrt. mérlegfőösszege is, ami két százalékponttal megdobja a magyar állam GDP arányos adósságát.”!
A cikk egyik részében arról elmélkedik, hogy hogyan is ugrott meg az államadóság kicsiny hazánkban. Számba vette a tényezőket. Valahogy azonban egy aprónak éppen nem nevethető tételt kifelejtett (ha az infóim nem csalnak neki is volt némi köze hozzá). A derék Járai mester hőstettéről van szó, ami az államadóság mértékét többszáz milliárddal lökte meg. Még PM-ként kitalálta azt a lakáshitel konstrukciót, ahol az ügyfél kamat-részét fixálta és az állami hozzájárulást szabadította fel. Amihez hozzájárult – sok más problémát is okozva -, hogy MNB elnökként erőltetett menetben a többszörösére vitte fel az alapkamatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.