„Minden tiszteletem Angela Merkelé, de nem kell az arab menekültek végleges európai letelepítésén gondolkodnia. Nem kell Európát végleges otthonukká tenni, csupán ideiglenes menedékükké” – mondta az orosz Kommerszantnak adott interjújában a XIV. dalai láma. A buddhista spirituális vezető a Kremllel kritikus lapnak adta szokatlanul egyértelmű nyilatkozatát. Szerinte az európai tapasztalatokkal, nyelvtudással visszatérő, képzett tömegek válhatnak az arab és a nyugati világ közeledésének kulcsszereplőivé. Kevésbé volt meglepő, hogy Tendzin Gyaco a világ problémáira megoldásként a párbeszédet javasolta az erőszak helyett, amelynek bevetéséért a nyugatot is felelőssé tette. Szerinte Irakban sem jött be az amerikai és szövetséges katonai erők bevetése, hiszen Szaddam Husszein után sem jött béke a közel-keleti arab országra és a térségre. Szerinte párbeszédre van szükség az Iszlám Állammal is – bár elismerte, hogy ez most lehetetlen a kölcsönös bizalmatlanság és félelem miatt...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Csakhogy az iszlám állam nem tárgyalt soha. Fegyvert fogtak és faluról falura irtani kezdték akik ellenszegültek vagy nem tudtak idézni a koránból. Tárgyalni azzal lehet aki hajlandó erre.
kokopelli
A dalai láma? Nem ismerem a dalait sem,meg azt sem tudtam,
hogy egy láma dalolni is tud,és ráadásul az oroszoknak!
Táncdalfesztivál volt Moszkvában!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.