A férfi tavaly júliusban Gödöllőn elvette egy fiatal nő autóját, majd a gépkocsival az árokba hajtott, s a kocsi a lányra borult. A balesetre odagyűlőknek nem szólt, hogy van valaki a kocsi alatt, pedig áldozata ekkor még megmenthető lett volna.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki el akarta vinni egy fiatal nő autóját, ám a lopási kísérlet tragédiába torkollott. Sz. Lajost halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette, erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állítják bíróság elé – tudta meg a 24.hu a Pest Megyei Főügyészségtől szerdán.

Maga alá temette a lopott járművel

2016 júliusában a késő esti órákban a bűnügy vádlottja részegen járkált Gödöllőn az utcán. Észrevette, hogy az egyik ház kapubejárójánál megállt egy személygépkocsi. A gépkocsi vezetője, a Turay Ida Színház 24 éves munkatársa kiszállt az autóból és a ház kapujához ment, hogy azt kinyissa. A gépkocsi motorját nem állította le, a vezető oldali ajtót résnyire nyitva hagyta.

A férfi a járműhöz lopózott, beszállt, majd hátramenetben kihajtott az úttestre. A sértett kiabálva a gépkocsihoz futott, és hogy a vádlottat visszatartsa, belekapaszkodott a jármű vezető oldali ajtajába. A férfi mindennek ellenére nagy gázt adott és elindult, miközben a nőt maga mellett vonszolta, néhány méter megtételét követően azonban letért az úttestről és az árokba hajtott. Itt a jármű a bal oldalára borult, és szerencsétlen nőt maga alá temette.

Tudta, hogy áldozata a kocsi alatt van, de nem szólt

Sz. Lajos kimászott a gépkocsi ablakán, és bár tudta, hogy a fiatal nő a gépkocsi alá szorult, elvegyült a baleset hangjára összegyűlt emberek között, majd hazament.  

Áldozata a balesetben elszenvedett sérülései következtében a helyszínen életét vesztette, pedig ha leemelték volna róla az autót, megmenthette volna az életét az azonnali segítségnyújtás.

A férfit másnap délután egy gödöllői sörözőben kapták el, két két nappal később pedig a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. 

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével, segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével, erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Címlapkép: a Police.hu videójából

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.