Felejtse el a 104-et, az új, nyerő szám a 112! Novembertől már a mentőket is ezen lehet hívni, bár először civil operátorokkal fog beszélni. A változás miatt sokan aggódnak, de az egységes segélyhívónak sok előnye van. Tudta, hogy a rendszer indulása óta kb. 10 millió kamuhívás érkezett a 112-re?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Na, mire elmeséljük egy nálunk is laikusabb operátornak, hogy a mi a probléma, a probléma meg is oldja magát! Vagy magától rendbe jön a sérült/infarktusos/egyéb beteg, vagy feldobja a talpát.
quadrocopter
- Halló, jöjjenek gyorsan Lapajpuszta 45-be, vér folyik!
- Milyen vér?
- Há' piros vazze!
- Meg tudja állítani a vérzést?
- Meg, ha visszadugom a kést a hátába!
- Fektesse oldalra a sérültet, ha eszméletlen!
- Én nem vagyok eszméletlen!
- Fektesse oldalára!
- Melyik oldalára?
- Mindegy, csak a nyelvét ne nyelje le és szabadok legyenek a légutak!
- Nem akarom lenyelni a nyelvét vazze, egyébként meg ülök rajta, hogy ne rángatózzon, a légutak is szabadok, mert a nyakán is van vágás a lyukon is kap levegőt!
- Tudatánál van?
- Én? Hát persze! Kevesebbet ittam mint ez szemét!
- A sérültnek van pulzusa?
- Nem tudom, rajta van a karórája! Az jár, látom!
- A nyaki verőeret tapintsa meg!
- Hogyne, hogy csupa vér legyek? Mit mondok a rendőröknek, ha meglátnak véresen? Egyébként is megérek elhajolgatni a spriccelő vér elől!
- Mondja be az adatait!
- Annyira nem ismerem!
- Nem a sérültét, hanem a magáét!
- Nem nekem kell a mentő, hanem ennek a...akkor is mondjam be?
- Igen!
- Jó! Krasztivorkanovitsh - h-val a végén - Béla, de a Lujza csak Bélucinak hív, kórházba születtem, olyan 44 éve, anyám már meghalt, az ő neve is kell?
- Betűzze le a vezetéknevét!
- K, mint...á, már ne is jöjjenek, nyakából se folyik a vér, úgy látom megnyugodott!
Nessy
Na, mire elmeséljük egy nálunk is laikusabb operátornak, hogy a mi a probléma, a probléma meg is oldja magát! Vagy magától rendbe jön a sérült/infarktusos/egyéb beteg, vagy feldobja a talpát.
wagabund
ez a 112 hosszú évek óta vajúdik...panasz panasz hátán...valami nagy előnye kell hogy legyen ebből a hatóságnak, mert a hívók szerint nem igazán gördülékeny a szolgáltatás.

remélhetőleg előbb-utóbb majdcsak letisztul ez a kiválónak tűnő szolgáltatás
quadrocopter
@Nessy: Ahogy mondod! Ügyben hívtam a 112-t, a főkapitányság ügyelte vette, elmondatták a problémát, majd megkérdezte, hogy milyen számról hívtam, bemondtam a mobilszámot, mire közölte, hogy kapcsolja a városi rendőrkapitányságot! Az ottani ügyeletesnek ismét el kellett mondanom a sztorit, majd kibökte, hogy keres járőrt!
papa.49
Páran ebből a ,,korszerűsítésből,, kifolyólag a helyszínen feldobják a bakancsot, de majd a faszkalap szófosó a győrfi megmagyarázza a magyarázhatatlant !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.