French president called for citizens' "conventions" to create EU "roadmap" for next decade in a speech in Athens. French president Emmanuel Macron wants to launch citizens' debates across Europe in order to "rebuild" the EU in a more democratic way. "Europe can continue its destiny only if it is chosen and wanted," he said in Athens on Thursday (7 September). In a speech symbolically delivered in "the cradle of democracy", on the Pnyx hill, with the Acropolis behind him, the French leader called on Europeans to "have the courage to find again the path of democracy. " He said that he wanted to organise a series of "democratic conventions" in the first half of 2018 in EU countries that were willing to do so.

Forrás: euobserver.com
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ugye milyen érdekes, hogy ez MTI-s nyelven, mennyire másképp hangzik???
karma1
@RonaGyuri: Hat elegge nyomul a fijju, eleg "brainy" is ahhoz, amit elhatarozott, es nagy valoszinuseggel tenyleg nem lesz helye a csuti vizilonak az altala elkepzelt EU-ban...
Azt viszont nem tudtam , hogy az IMF-et ennyire utalja o is...
Hat majd meglatjuk.
(Melyik cikkben van az MTI forditas? Az elferditesekbol piszkosul elegem van, mint pl. a Lidl "keresztes" cikke, aminek a cseh hirugynokseg angolnyelvu hirei kozt talaltam meg, mert az annyira teljesen mast ir le tenykent - es valoszinuleg az az igazsag, amit ok irnak -, hogy az gyomorforgato).
RonaGyuri
@karma1: én TV-ben hallottam. Tudod az én TV-m a beállított időben magától bekapcsol (sajnos az 1. számú csatornán, ami kicsiny hazánkban az M1), ha épp a szobában vagyok persze sos elkapcsolok, de ha nem akkor még odamegyek a távkapcsolóshoz akár akarom hallom. S néha ledöbbenek és csak hallgatom! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.