Nemzeti Belügyminisztériumunk úgy döntött, hogy felnőttnek tekinti a magyar lakosságot – na nem abban, hogy népszavazhat, amiről akar – és felszámolni készül a kéményseprés kötelező voltát. A törvényjavaslat a lakosság “adminisztrációs és időbeli terheinek” csökkentésére hivatkozva teszi választhatóvá a családi házaknál a kéményellenőrzést

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam
olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajtották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe. Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprő vállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak. Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig elméletet, aztán kap egy OKJ-s oklevelet és hajrá! A szakemberek tiltakoznak ugyan, mert szerintük életveszélyes, amit a kormány művel, de szokás szerint senkit nem érdekel a véleményük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.