A 30-49 év közöttiek vannak a leginkább lesújtó véleménnyel a hazai egészségügyi ellátásról, ám súlyos betegség diagnosztizálása esetén a 18-29 évesek vállalnák be legnagyobb arányban a külföldi gyógykezelést – idézi a portfolio.hu a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. által 18 és 59 év közöttiek körében készített kutatását.

Bár Európában és Magyarországon egyaránt folyamatosan növekszik a várható élettartam, hazánk ebben is jelentősen elmarad az uniós átlagtól. Az Eurostat 2015-ös adatai szerint a születéskor várható élettartam 75,7 év, míg az EU 28 tagállamában átlagosan 80,6 év. Magyarországon a legtöbb halálesetet szív, ér- és idegrendszeri, valamint a daganatos betegségek okozzák.

A magyar fiatalok nemcsak dolgozni, hanem gyógyulni is külföldön akarnak

A CIG Pannónia felmérése szerint a 30-49 év közöttiek közel fele súlyos betegség esetén hajlandó lenne magát külföldön kezeltetni, és ennek a korosztálynak a képviselői a leginkább elégedetlenek a hazai egészségügyi ellátással. Bár a 18-29 év közöttiek valamelyest jobb véleménnyel vannak – ami korfüggő – 55%-uk azonban mégis inkább külföldön gyógyulna, ha komoly betegséget diagnosztizálnának nála.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Tudják a fiatalok szüleik révén,hogy milyen rossz az egészségügyben a gyógyulási esély.
Nem is igazán cél a gyógyítás,csak a szinten tartás,sok gyógyszer fogyasztás a cél,az orvosok a gyógyszer gyártóktól ezért kapnak nyaralást táskát prémiumot,hogy sok gyógyszert írjanak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.