Két év után megszületett az ítélet az ügyében.

Jogerősen garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, és három év próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék azt az operatőrnőt, aki 2015 szeptemberében Röszke külterületén a rendőrsorfalat áttörő menekülteket rúgott meg.

Bűnösnek találta a bíróság a rugdosódó operatőrt

(Fotó: YouTube/Euronews)

A vádlott szerkesztő munkatársával az N1 TV megbízásából a migrációs válságról készített anyagot 2015. szeptember 8-án Röszkén, a Dugonyi úti gyűjtőpontnál. Ekkor az út és a kukoricás között mintegy 1300 menekült tartózkodott, kora délután azonban négyszázan kitörtek a várakozásra kijelölt területről.

László Petra közvetlenül a rendőrsorfal mögött állva dolgozott, amikor egy férfi lendületében nekifutott. Az operatőrnő azonban továbbra is a helyén maradt, és forgatott. Ezt követően a vádlott a következő fiatal férfit talppal lábszáron rúgta, majd egy szintén futó kislányt is térdmagasságban megrúgott.

Ezután egy gyermekével kezében elszaladni próbáló férfit egy rendőr próbált visszatartani. Amikor kiszabadult, a vádlott a férfi felé emelte lábát, és erőszakkal igyekezett megállítani. László Petra így ezzel a tettével is kirívóan közösségellenes magatartást követett el – állapította meg az elsőfokú ítélettől eltérően a törvényszék.

A televíziótól még az eset napján elbocsátott operatőr az eljárás során arra hivatkozott, hogy csak a rendőri intézkedés alól magukat kivonni akaró embereket próbálta távol tartani magától.

A másodfokú tárgyaláson Ivány Borbála ügyvéd egyéb érdekelt képviselőjeként az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését javasolta. A Helsinki Bizottság munkatársa szerint a nyomozóhatóság és a bíróság nem vizsgálta a cselekmény mögötti szándékot. Álláspontja szerint felmerül annak lehetősége, hogy a vádlott előítéletes motiváció miatt követte el a bűncselekményt, így az közösség elleni erőszak bűntettének, illetve annak kísérletének minősül.

Szabó András tanácsvezető bíró ezzel kapcsolatban kifejtette, a bíróság kötve van a vádirathoz – ebben nem szerepelt, hogy a nőt erőszakos magatartás során motiválta volna a sértettek származása, migráns volta. Hozzátette: emellett a bizonyítékok értékelése is a vádirati tényállást támasztotta alá.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Millió vita ment annak idején arról, hogy megrúgta-e a menekülőket? Tök mindegy, hogy megrúgta-e, vagy sem, ugyanis az ügyészek arra jutottak, mint mindenki, akinek van szeme, hogy meg akarta rúgni! Fel akarta dönteni a futkosókat, erre irányultak a mozdulatai, amik véletlenül egészen úgy néztek ki, mint a rúgó mozdulatok. Különben meg, ha rajtam múlott volna, rárohadhatna a börtön lakat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
havasigyopár
Na, jól megbüntették. Próbára bocsátották, ez mit jelent? Semmit.
picike1
@Mirabilis: várták hogy elévüjön jól tették !Igy müködik egy reflex aki beijedt pánic lett
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Írod:
"...remek megoldás lenne,ha a migránsokkal együtt ti is elhúznátok Afrikába!!!"

Láttál már Európa térképet?
Nem, segítek! Magyarország Európa közepén helyezkedik el. Azt biztosan tudod, hogy Európa befogadja a menekülteket, sőt, azt is olvashattad, hogy pl. Olaszország a kvóta felett még 70 ezer menekültet fogadna az országba.
Ebből az következik, hogy az ilyen náci nézetek nem tartoznak az európai normához, azaz nektek kellene valahová keletre elhúznotok, ott élnek az ilyen szélsőségesek.

Írod:
"...csak az lehet amit ti elgondoltok,aki azzal nem ért egyet az náci,rasszista,homofób..."

1) Gondolom nem ismered a náci eszméket, hogy ilyet le mersz írni!
2) Igazi fityeszes módjára saját mocskos viselkedésedet, tetteidet próbálod másokra ráhúzni!
Tudnod kellene, hogy igazi magyar nemzet nem létezik, sőt nagyon nem is létezett. Árpádék is hozták magukkal a multikulti társadalmat. Sőt, menekültként foglalták el az új hazát! Beilleszkedniük, integrálniuk sem sikerült több, mint 100 évig.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Nos írásoddal csak egfy baj van...Olaszországban a kormány fogadna be plusz migriket,erről nem merik a népet megkérdezni...,arról nem beszélve hogy a déli rész náluk már most muzulmán szinte!!!Nem véletlenül akar dél Tirol leválni róluk teljes autonómiával!!!Európa sem fogadná be a sok jöttmentet,ha nem libsik ülnének a pozíciókban..de ez változni fog,ahogy a német példa is mutatja!!
Azonkívül majom gondolkodásotokat mutatja,hogy aki nem akarja ide a koszosokat,az rögtön fideszes...
Ti ezzel a kártékony gondolkodásotokkal legalább annyi veszélyt jelentetek a normális emberekre,mint a beáramló söpredék!!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Írod:
"Olaszországban a kormány fogadna be plusz migriket,erről nem merik a népet megkérdezni."

Nyugaton, a demokráciában nem szokása a kormányoknak támogatás nélkül intézkedéseket hozni, mert annak gyors bukás lesz a vége. Lásd éppen Olaszországot, Görögországot, stb.
Ti már 3 éve is temettétek Merkelt, s látod kiderült, hogy a németek többsége mégis támogatja menekült-politikáját (is)!
Ha nem csak a magyar náci oldalakról és az orbáni médiákból tájékozódnátok, ha belenéznétek a külföldi hírpotálokba is, akkor nem írnátok ilyen hülyeségeket!

Írod:
"Nem véletlenül akar dél Tirol leválni róluk teljes autonómiával!!"

Felesleges az a sok felkiáltójel, te egy I. világháború óta fennálló dologról írsz, ami 1971-ben az olaszok által elfogadott Autonómia Statútummal rendeződött :-))
Tehát semmi köze a menekültekhez! :-)))

Írod:
"...aki nem akarja ide a koszosokat,az rögtön fideszes..."

Dehogyis! Aki "koszosok", "söpredék" jelzőket használ, az szememben náci!
S nem az a "normális ember", aki annyira befolyásolhatók, mint pl. az őcsényiek.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: No akkor nézd csak meg gyorsan,többen szavaztak Merkel ellen mint mellette!!!
És jó lesz abbahagyni a nácizást,mert ha azok lennénk,ti már rég nem irogatnátok itt!!!
Dél Tirol..mostanság inkább a teljes leválásban gondolkodnak..Az olasz GDP 80 %-át ők termelik ki,effektív az osztrákok eltartják a digókat!!!
Utoljára...szívem szerint beköltöztetnélek valami borsodi zsákfalu cigánysorára...aztán pár hét mulva megfbeszélnénk ,változott-e a véleményed!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.