A kormány és a Magyarországi Református Egyház (MRE) közötti viszony alapelveiről, az együttműködést meghatározó feladatokról szóló megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök a református egyház vezetőivel szerda reggel az Országházban.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár elmondta:

A dokumentum, amelyet a református egyház részéről Bogárdi Szabó István püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál főgondnok, világi elnök látott el kézjegyével, a korábbi, még 1998-ban kötött megállapodást újítja meg

Átfogó megállapodást kötött a kormány és a református egyház

Orbán Viktor miniszterelnök, Bogárdi Szabó István püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál főgondnok, az MRE Zsinatának világi elnöke

Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Kósa Lajos tárca nélküli miniszter is.

Forrás: MTI

Fotó és nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az egyház lehajtott fejjel, ájtatosan kussol.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/ref6.jpg
Az egyház képviselői a megalkuvás üzletét kötötték meg a Fidesz-maffiával. Már nem fontos, hogy a rosszat fel kell tartóztatni, és a jót előrébb vinni. Már nem fontos, hogy Magyarország ne egy füstölgő puskaporos hordó legyen, hanem a józan, segítőkész, valóban keresztény emberek országa. Nem. És ebben a református egyház is politikai kalandorok feltétel nélküli kiszolgálója lett. És nem csak az a keserves, hogy miként Erdő Péternek, úgy Bogárdi Szabó Istvánnak sem lehet megbocsátani, hogy partnerséget vállal az elnyomással, a kizsákmányolással, a lelki nyomorba döntéssel. Hanem hogy ez a kormány a társadalmi normalitás utolsó foszlányait is felzabálja, emberi létezésünk alapjait kérdőjelezi meg. Vagyis visszafordíthatatlanul lealjasít. Az, hogy ebben pontosan a küldetésétől teljesen elfordult egyház van a legnagyobb segítségére, külön tragédia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Szégyen az egyházra nézve!!! Egyébként is egy meglevő együttműkdési megállapodás "megújításának" mi lehet a célja???
peterkelemen
Az egyházakat is el kell számoltatni az Orbán-éra után!
Zeta
@Eladott Ország: a lehajtott fejjel nem értek egyet, az legalább a szégyenkezést jelentené, ilyet itt ne érzékelek.
justhpeter
A helyzet értékelésében Eladott Országgal mindenben egyetértek.

Van egy jó hírem és egy rossz hírem.
A rossz hír az, hogy a református püspökök bevitték református honfitársainkat a megélhetési keresztények közé.
A jó hír az, hogy az igazi keresztények ma is kívül maradtak.
Eladott Ország
@Zeta:kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/ref1.jpg
Leszögezhetjük az utókor számára a nyilvánvalót: a Térdre, csuhások! szindrómából kigyógyult Orbán Viktor és nemzeti kormánya számára a kereszténység és a baráti egyházak szoknyája mögé bújás, a baráti egyházak tenyérből etetése tehát stratégiai fontossággal bír egy újabb mandátum megszerzéséhez A katolikus egyház példáját követve, a református egyház sem képes lemondani arról a státuszáról, hogy a KÖZPÉNZTÁMOGATÁSOKRA való tekintettel totális függőségi viszonyt ápoljon az állammal. Azok az egyházi vezetők – közöttük Bogárdi Szabó István püspök úr -, akik korábban a keresztényi lét és a politika összefonódásának káros hatásairól elmélkedtek, akik politikától függetlenül végezték a napi keresztényi feladataikat, ma hallgatnak és csoportképeken vigyorognak. Egyetlen szavuk nincs a menekültek, szegények megbélyegzése, a korrupció, a gennyes kormányzati propaganda ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.