A gyűlölet, a feszültség, a frusztráció boldogtalanná és szürkévé tette Magyarországot. Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait és induljon pozitív plakátkampány. Két fontos felhívás az elmúlt napokból, mindkettő arra utal, hogy valami nagyon elromlott idehaza. Hogy az a párt, amelyik közel nyolc éve óriási felhatalmazás birtokában sokat tehetett volna a polgári és békés Magyarország megteremtéséért, gyűlölettel, feszültséggel, frusztrációval töltötte meg a hazát. Gyűlöletből, feszültségből, frusztrációból korábban sem volt hiány, a felelősség természetesen nem kizárólagos. Csakhogy amit gyűlöletnek, feszültség- és frusztrációkeltésnek hívunk, az immár „a Fidesz legfőbb politikája”. (Klasszikust idézve.)

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A szándék jó, de a helyzet túlhaladott

Jó-szándékú, de nem is kicsit naiv vezércikk a mai mno.hu-ban

Nem, nem tudom, hogy csak a cikk a naiv, vagy az általa reménykeltőnek vélt kezdeményezések „Ne legyünk naivak, e két tiszteletre méltó indítvány önmagában nem fogja jó irányba fordítani a szekeret, mégis fontosak és értéket képviselnek.” is azok.
Azonban meglátásom szerint meghaladott a rendszer. Hogy a cikk hasonlatánál maradjunk: „Egy bölcs színházi ember mondta évekkel ezelőtt, hogy sosem a közönség a hibás. Ez alapállás. Annak kapcsán merült ez fel, hogy az általa igazgatott kisvárosi színházba igen nehezen lehetett csak a komolyabb darabokra közönséget szervezni. Míg az operett és a limonádé telt házzal ment, Márai foghíjasan.”.
Igen, talán így lehetett évekkel ezelőtt. Ma már az operett a magasabb kultúra, a népnek a valóságshow-k kellenek, aminek a valósághoz egyre kevesebb a köze.
Nagyon jó példa erre (is) a médiából kivakarhatatlan Feleségek luxuskivitelben. Ami túl azon, hogy az amerikai The Real Housewives gyenguska koppintása, s igazi jelkép a fordítási, szövegértési hiátusok tárházához, még az értetlenség és értelmetlenség jelképe is. Különösen, ha az amcsi társadalom – tegyük hozzá, hogy az ettől eltérő európai polgári kultúra sem áll közelebb – teljes félreértéséhez.
Nem tudom, hogy a másik folyamatosan reklámozott műsornak (Észbontók) is vannak-e külföldi gyökerei, de egy biztos, hogy a most nyomatott celebekkel felvett rész egyértelmű hazai kórkép.
Meg kell jegyezzem, hogy természetesen csak a reklámjaikból ismerem ezeket, így elvben nem lehet kizárni, hogy ennyire nem szörnyűek, de akkor is karakteres, hogy ezzel próbálják eladni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.