Hazatérhetett a kórházból Burkus Vanessza, aki még a nyáron szenvedett autóbalesetet Bulgáriában és több hétig éber kómában volt.

Hazaengedték a kórházból Burkus Vanesszát, aki még a nyáron szenvedett autóbalesetet Bulgáriában. Egy ottani kórházban feküdt először éber kómában, és több hét telt el, mire a szülei haza tudták hozatni Szegedre.

Először térhetett haza a kórházból Burkus Vanessza – videó

Fotó: Facebook/Burkus Vanessza

A lány a szegedi ápolás alatt eszméletére tért, majd Budapestre szállították az Országos Rehabilitációs Intézetbe, hogy újra megtanuljon enni, beszélni és járni. 

Az utóbbival még akadnak gondjai, egyelőre járókerettel, vagy apja segítségével bizonytalanul tud járni, és még vannak fájdalmai, de elszánt a gyógyulásban. 

Erről ő maga mesélt az RTL Klub Híradójának. 

A szülők most nagyobb autót szeretnének venni, hogy szállítani tudják a lányukat Szeged és Budapest között, valamint a fürdőszobát is akadálymentesíteniük kellene. Pénzük ugyanakkor már nincs, a megtakarításaikat felélték, a biztosítótól pedig még nem kaptak semmit.

(Címlapi kép: Facebook/Burkus Vanessza)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
@papa.49: Édesanyám elhunyt a nyáron, az életbiztosításának kifizetésére a mai napig várunk, de ez ugyanígy lett volna tíz évvel ezelőtt is. A reggeli méreg nem teszi gyorsabbá. Utálhattok bárkit ez mindig így marad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donáld Tramp
@karma1: Amikor ez a lányka hazaért még azt sem tudták mi van vele.. Nem védeni / Sőt / akarom őket de bemondásra én sem fizetnék. Kivizsgálni, esetleg előleget adni, de semmi több.
eszegfu
@Donáld Tramp: 9:16 Sajnos ez tény, magam is igy jártam... a háziorvostól még a halált megelőző 1 évre visszanyuló "eseménynaplót" is kérték. Pontosan nem tudjuk, hogy milyen jellegü volt a biztositása, hiszen egy törésre, ujjak elvesztésére már "dijszabás" van, de hogy mekkora lett a rokkantsági foka, vagyis rehabbal visszaállitható lesz az egészsége, vagy csak 50 %-ban, ahhoz bizony sok idő kell, mig kiderül. Az szerintem is egy "normálisabb" megoldás lenne, hogy valami előleget kapjon mondjuk havonta, de sajnos a biztositó nem egy szociális intézmény, hanem egy vállalkozás.
karma1
@eszegfu: Ez az ugy kb. 3 honapos. A balesetkor felvettek egy jegyzokonyvet, a cserbenhagyast is megallapitottak, valoszinu a korhazban is vezettek bolgar nyelven egy korlapot, es a vegen kapott egy korhazi zarojelentest, amivel kiadtak a szegedi korhaznak.
Mivel maga a baleset megtortent, a biztositonak erre azonnal kellett volna fizetni eloleget, ill. a biztositas tipusa szerinti reszletet - onresz. (Persze, ha Vanessza ittas volt, vagy valami szabalytalansagot kovetett volna el, akkor ezt a kifizetest visszatarthattak volna.
De nem ezt tettek. Pedig erre van jogszabaly, Az osszes tobbi koltseg vitathato - tehat az, hogy mennyibe kerult a bulgariai korhazi koltseg, a magyar mentoszolgalat mennyit szamlazott - mert azok bizony azonnal kikuldik a szamlat! (ezt a penzt vallalta az ismeretlen jotevo), es a szegedi ellatas, mutetek es rehabilitacio, gyogyszerkoltseg, satobbi lehet kerdeses. DE AZ ALAPBIZTOSITAS NEM!
Persze, erre jonnek a szulok kiutazasa, kinti hotel- es koltsegszamlak, taxi, elelmezes, otthon a szulok kenyszeru lakasatalakitasa - ezek mind-mind vitathato nagysagrenduek, de elobb-utobb ki kell fizetniuk Vanesszat. (Azert ha talalnanak egy jo ugyvedet, aki elvallalja az ugyuket, akkor nyert ugyuk lesz.)
A biztositonak nagyon komoly kotelezettsegei vannak, amit viszont egyszeruen ki kell beloluk verni, pedig szerzodesileg jarna a biztositott szemelynek. Ez van ma Magyarorszagon, sajnos,. Mar nem is mondom, hogy ez itt hogy mukodik... Hat nem igy, az biztos.
Donáld Tramp
@eszegfu: Én Rehabilitálható C1 lettem, de most azután keresgélem hogy mi lenne a jó megoldás hogy dolgozhassam, az mellett hogy állam bácsi is támogatni tud... :(
És ezzel, mielőtt bárki is félreértené hogy mi is sajnáltatjuk magunkat.
Vanessza Ezerrel :) :) Amikor először lábra állítottak csak annyit tudtam mondani : Köszi de mára elég is volt.. Öt nap múlva már járókeretem volt.. Szerencsére a gurulós fajta.. :) HARCOLJ !!!
karma1
@Donáld Tramp: Ugyan mar, viccelsz, hogy semmit nem tudott rola a biztosito??? Rossz embernek mondod ezt a hulyeseget
eszegfu
@karma1: tegnap 10:25 Értem én a Te "megközelitésedet"! De szerintem itt nem a baleset miatti egyszeri kártéritésről lehet szó... azt gondolom sokkal nagyobb a tét. Ha pl. baleset miatt bekövetkezett rokkantságra is szólt a biztositás -- amit persze nem tudok -- akkor nem mindegy, hogy a rehabilitáció után hány %-os egészségkárosodás következett be, melyet havonta kellene fizetni a biztositónak. Vagyis ez nem egy törés, vagy egy, kettő, stb. ujj elvesztése, melynek eleve "dijszabása" van már a biztositási szerződésben. Egyébként meg az igaz, hogy bárminek a biztositásáról is van szó, igen "nehezen" fizet a biztositó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.