Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Nem csak a nyugdíjas korúak kapnak a nyugdíjprémiumból

(Fotó: Nemes János/MTI)

Balog Zoltán az idősek világnapja alkalmából mondott beszédet és adott át díjakat, elismeréseket. Megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

Az intézkedés 2 millió 750 ezer embert érint; például azokat is, akiknek az ellátását a nyugdíj alapján számítják, köztük a megváltozott munkaképességűeket vagy a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat, az özvegyi nyugdíjasokat. Átlagnyugdíjjal számolva novemberben 24 ezer forinttal többet kapnak az érintettek – jelezte a miniszter.

Balog Zoltán kitért arra is: 2011 és 2017 novembere között a nyugdíjak 26 százalékkal emelkedtek.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
még az Orbán családnak is osztanak, igaz néhány nullával többet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Decemberben hozzá írják az inflációval növelt összeget százalékosan a nyugdíjhoz és januárban jön rá az újabb emelés vagy csak trükköznek,hogy minden nyugdíjastól ellopják a januári emelés és a valós infláció közti pénzt. Azért nevezik prémiumnak?
Felesleges dicsekedni akkor amikor lesznek sokan az országban akiknek 2-3 kg kenyér árával emelik a nyugdíját. A Villany árán a rendszer használati díj 3-4 ezer forinttal növekedett,ezért tud a villamos művek a CÖF-nek 500 milliókat adni. Ezt is számolják bele az inflációba mert Nekünk ezt is kell fizetni. Gyurcsány idején szénipari hozzájárulás volt 240 forint.
magyarbakancs
Csak nem kegyet osztatok?
Elvetettek a szerzet jogot meg szüntettétek a rokkant nyugdíjt most meg nyugdíjprémiumot adtok?
Van bőr a képén erőforrás miniszter?
Sámannus
Vagyis évente 3,25%! A nulladik hónapban megemelt áfa és infláció egyből elvitte az egészet.
Ügyes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.