„Újra össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral és testvérháborút kezdeményez.” – mondja Gyurcsány Ferencről az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).

A volt miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit.

Erdélyből reagáltak Gyurcsányra: megint össze akarja ugrasztani a magyart a magyarral

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Az MPP szerint Gyurcsány kezdeményezése nem méltó egy magyar politikushoz. A párt arra hívta fel szerdai állásfoglalásában a volt miniszterelnök figyelmét, hogy a Kárpát-medencei magyarság a kulturálisan egységes magyar nemzet elválaszthatatlan része.

„Magyarország kormányának a nemzetben való gondolkodás és a határokon átívelő nemzeti újjáegyesítésre irányuló erőfeszítései közös érdekünk. A nemzetpolitikának a magyar állam, a magyarországi társadalom és a Kárpát-medencei magyar közösségek egyidejűleg részesei. Elszakított területeken élőkként nem lehetünk közömbösek az aktuálpolitikai történésekkel szemben sem, hiszen ezek határozzák meg a nemzetpolitika irányát is" – érvelt állásfoglalásában az MPP.

Az MPP szerint az a baloldal, amelyiknek a határon túli magyarság nem kellett állampolgárként, „kitárná az ország határait mindenki előtt, csupán a határon túlra kényszerített magyarok jogait csorbítaná”.

„Az érintettség jogán mélyen elítéljük és sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyan magyarnak tartott állampolgárok, akik pusztán pillanatnyi érdekből Magyarország és a magyar nemzet ellen cselekszenek” – áll az állásfoglalásban.

Az MPP azt üzente, hogy nem feledi, kik fordultak a határon túli magyarok ellen a 2004. december 5-i népszavazáson. „Üzenjük nekik, hogy élni fogunk a szavazati jogunkkal” – áll a Magyar Polgári Párt szerdán közzétett állásfoglalásában.

(MTI)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Éppenhogy nem összeugrasztani akar.
Hihetetlen, mennyi hazugságot terjesztenek róla. Nem védem, mert ő is csak politikus, de az aláírással éppenhogy kibékítene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
Az RMDSZ - azzal együtt, hogy kifejezetten etnikai alapon szerveződött párt - az 1990 óta eltelt idő kb. felében kormányon is volt. Most éppen nincs benn a kormányzó koalícióban, nem utolsó sorban azért, mert az utóbbi években túl közel került az RMDSZ a fideszhez, valamint az MPP és két másik, szintén a fidesz által gründolt és fenntartott pártszerűség által elvitt szavazatok miatt. Ne legyen tévedés, a mindenkori román kormány ugyanúgy az egységes és etnikailag "tiszta" ország hívei, mint itthon OV és csipet-csapata, nem véletlenül nézik tétlenül és némi kárörömmel, hogy a magyarok (a cigányokon kívül a legnagyobb etnikai kisebbség) hogy ölik egymást.
relatív
A regnáló Erdélybe kihelyezett pártocskájának a véleménye - erről IS, de bármiről... - a legkevesebbet éri, elfogultsága épp, hogy erősíti azt a törekvést, hogy ne szólhassanak bele a magyar közélet dolgaiba !!!
papa.49
Találni egy jó cikket a Mikoláról 2006. ból olvassátok el pont ezt játszák le most !!!
Mivel akkor túl korán kipofázta ,,száműzte,, a csutigörény Brüsszelbe, de azért a tervet végrehajtják

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.