A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, ha a francia település vezetése hozzájárul ehhez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Végképp nem normálisak!
A kereszt jegyében szörnyű dolgok fognak még történni a hazában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
A franciák megőrültek. Miért is akarják levenni a keresztet a pápa szobráról? Mert a kereszt zavarja a nem keresztény hívőket! Majd ha muszlimok leszedik a félholdat, akkor kell leszedni a keresztet. Mondom én, aki nem is vagyok vallásos, de ha a kereszténység jelképe a kereszt, akkor azt tessék otthagyni, ahol van.
Equus1
@Shikari: figyelj oda egy kicsit. Ezek a te szavaid. Most magadat minősítetted.
Na látod habonyi bérkommentelő, itt a gyűlölet szításának ékes példája. Érvelés és cáfolat helyett kijelentesz, gyűlölködsz és cimkézel. Igazi ótvar habonyi szokás. szokás!
Nessy
@Veleda: Ki a keresztet, ki a félholdat,ki a horogkeresztet, ki a vörös csillagot szedeti le.
Mindegyiknek az égisze alatt követtek el emberiség elleni rémtetteket.
És még fognak is!
Equus1
@Shikari: Szakadj le rólam! Nem óhajtok értelmi fogyatékos bértollnokokkal és habonyi önjelölt hittérítőkkel társalogni. Ott a csapatod. Fújjátok együtt a kígyókövet!
Veleda
@Nessy: Tökéletesen igazad van. De János pápa szobrára mégsem tehettek egy akváriumot.
kereső
A szobor eltávolitásának valódi indoka:Az északnyugat-franciaországi Ploërmelben található emlékmű „elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű, és mint ilyen, ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel” – indokolta 2015. májusi döntését a rennes-i közigazgatási bíróság.Nos mivel nálunk egyre inkább kitűnik az állam?,inkább a kormány részéről a szekularizáció elutasitása, lehet a kerészténység megmentőjeként parádézni ismét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.