Az Etele térig meghosszabbítják az 1-es villamos vonalát – tájékoztatta a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Budapest leghosszabb villamosvonala 2019 elejétől újabb átszállásmentes kapcsolatot biztosít majd Kelenföld és Pest között – tartalmazza a közlemény.

Az Etele téri útvonal-hosszabbítástól azt várják, hogy csökken a környék autóforgalma, zajterhelése, javul a levegőminőség. Az Etele úton végig füvesített lesz a pálya – teszik hozzá.

Jövő héten kezdődik az építkezés: az Etele térig megy az 1-es villamos

Az építkezés első ütemében november 12-étől (vasárnaptól) a Fehérvári út irányába egyirányúsítják az Etele utat a Bártfai utca és a Fehérvári út között. A tényleges munkálatok 13-án, hétfőn kezdődnek, és a tervek szerint 2019 elején az Etele téri végállomáson szállhatnak át az 1-es villamosra a Kelenföldi pályaudvarra érkező vonatokkal, a Volánbusz helyközi buszjárataival, az M4-es metróval, valamint a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 49-es járatával érkezők.

(index.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Jozefina: Annyi pénzért mint amivel ki lehet szúrni egy átlag polgár (akikről mint már tudjuk idegen szívű hazaárulók) szemét, nem fogják elvállalni. Az alkotmányos költségről nem is beszélve. A nemzethy kormány nem hagyja az út szélén a nertársakat, akik mint tudjuk nem lehetnek ellenzékben.
egyvandor
Mellesleg a 4-es metró nem kaphatna értelmesen kihasználható végállomásokat pl. Virágpiac - Rákospalotai lakótelep?
egyvandor
... Mert így az 1-es villamos is inkább vetélytársa lesz a 4-e metrónak. Na persze így kisebb "fedőmunkával" többet lehet lopni.
Qqberci
@egyvandor: Azt nem lehet, mert azt már a Demszky is akarta...
Kookas
hát igen még egy két ciklus és felcsútig fog érni .
wagabund
ha elkészül az a rövid viilamos-szakasz, akkor megszüntethetik Budapest legrövidebb buszvonalát, a 103-ast...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.