Szabad közoktatást, nyugdíj-korrekciót, elszámoltatást, a társadalombiztosítás helyreállítását ígért Gyurcsány Ferenc Salgótarjánban pártrendezvényén.

Elszámoltatást, szabad közoktatást, a társadalombiztosítás helyreállítását, nyugdíjkorrekciót, és olyan országot ígért Gyurcsány Ferenc szombaton Salgótarjánban, amely sokaknak reményt ad.

Gyurcsány elszámoltatást és "kicsit osztrák" világot akar

Fotó: MTI/Komka Péter

A Demokratikus Koalíció (DK) országos választási programbemutató nagyrendezvényén, a zsúfolásig megtelt József Attila Művelődési- és Konferenciaközpont színháztermében felállva, vastapssal köszöntötték mintegy hatszázan az ötödikként felszólaló elnököt, Gyurcsány Ferencet.

Így méltatták Gyurcsányt bevonulása előtt – ide kell kattintania videóért!

A Nemzeti Összezárás Rendszere

A volt miniszterelnök beszélt arról, hogy a bűn a rendszer építő eleme lett,

bűntől működik a nemzeti összezárás rendszere.

Gyurcsány elszámoltatást és "kicsit osztrák" világot akar

FotóMTI/Komka Péter

Függetlenné kell tenni az ügyészséget, a bíróságot, vissza kell venni a maffiaállam vezetőitől és kiszolgálóitól az ellopott közvagyont, fel kell mondani az oligarchákkal kötött földbérleti szerződéseket, és a visszavett közvagyonból legalább részben kárpótolni kell az Orbán-kormány által meghurcolt sok-sok ezer embert, mert nem maradhat sem büntetés, sem kárpótlás nélkül mindaz, amit az elmúlt hét évben elkövettek – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke azt ígérte: összehozzák Magyarországot, hogy a haza, a nemzet sokak, mindannyiuk reménysége, a felemelkedés országa legyen.

Szabad közoktatást ígért

Mint ismertette, a DK olyan iskolát akar, amelyben van elég figyelem, sokszínűség, szabadság. Csökkentenék a jobban megfizetett pedagógusok terheit, és megszüntetnék a "kimondhatatlan nevű" KLIK-et, hogy a városok, a községek döntsék el, nekik milyen szellemiségű iskola kell.

Visszaállítanák az iskolakötelezettség 18 éves korhatárát is.

Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, a Demokratikus Koalíció helyreállítja a társadalombiztosítást, felszámolja az egészségügyben uralkodó feudális viszonyokat, "hogy ne akkor kapjál többet, ha több a kapcsolatod, ha tudod a főigazgató úr telefonszámát".

Nyugdíjplafon kell

A Gyurcsány-kormány által bevezetett nyugdíjkorrekciót újra kell kezdeni – szögezte le az elnök, hozzátéve: be kell vezetni a nyugdíjplafont, meg kell szüntetni "azt a gyakorlatot, amelyet szavazatvásárlási szándékkal tart fenn a Fidesz, hogy külföldön élő állampolgárok Magyarországra bejelentkezve magyar nyugdíjat kapnak", felül kell vizsgálni a rokkantnyugdíjakat, amellyel sokakat aláztak meg, meg kell teremteni az otthonápolást a legkiszolgáltatottabb idősek gondozására.

Nem gondoskodni az idősekről, átlépni az ő nyomorúságuk fölött, egész egyszerűen embertelen. Ha ilyen a jobboldal, akkor ne sokat beszéljen az erkölcsi fennsőbbrendűségéről, beszéljen a hitványságáról

- fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Kicsit osztrák világot szeretne

Beszédében arra is kitért, hogy a jobboldal fél Budapesttől, de Budapest nem lehet bűnös város. Vissza kell adni a főváros becsületét, közvetlenül választott önkormányzatát, és a működéséhez szükséges forrásokat – tette hozzá.

Az ellenzéki párt vezetője azt mondta: ez egy kitűnő ország – is lehetne; ahhoz, hogy ez így legyen, másik kormány kell.

Gyurcsány Ferenc elmondása szerint "kicsit osztrák világot" szeretne, nyugalommal, éttermek teraszán üldögéléssel, reménnyel, hogy a gyerek tanulni tud, hogy a nagyit rendesen meg fogják gyógyítani.

Beszédét így zárta: Hozzuk már össze Magyarországot, magunkért, Európáért, a köztársaságért!

Niedermüller: a dolgozók bére alig tart ki a hó végéig

A rendezvényen Niedermüller Péter arról beszélt, hogy míg a kormány luxuskörülmények között él, a dolgozók bére alig tart hó végéig. László Imre, az egészségügyi kabinet vezetője szerint az egészségügy szétesett, és legalább félmillió embernek már háziorvosa sincs. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője azt hangsúlyozta: ahogy egész Magyarország, a vidék és a vidékfejlesztés is szétesett, a párt Sokak Magyarországa programja össze akarja hozni az országot.

Molnár Csaba: eladósította az országot a Fidesz

Molnár Csaba ügyvezető alelnök egyaránt bírálta, hogy a kormány eladósította az országot az oroszoknak egy múlt században divatos erőműért, mint azt, hogy ellopták a magánnyugdíjakat vagy a trafikokat, "önök jobban tudják ezt a sort folytatni, mint ahogy Orbánék ebbe belegondolnak".

Megfogalmazta azt is, nem lesz ez mindig így, "fogják még ők bánni, hogy ez alatt a nyolc év alatt nem foglalkoztak a magyar börtönök túlzsúfoltságával".

A DK programbemutató rendezvénye előtt az Örömóda szólt a művelődési központban, az elnök beszéde után a Himnusz csendült fel.

.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Komka Péter)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
@Csizmás Kond: Tévedsz medgyessy vezette mszp igéret halmazából igyekezett 2006 után kivezeteni az országot, de Gorbán "minél rosszabb annál jobb meg a populista szavazatai, valamint az mszp betojisága nem volt meg kerülhető akadály.
gorbánék meg nem hogy betartották volna az ígéreteiket, hanem betartottak, ahol csak lehetett.
Még a rezsicsökkentés révén is lenyúlták az országot. Amit ezen nyert közkiadás azt meg azóta is lenyúlják. De te ezt mint hálával tartozó migráncs, nem írhatod le.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@egyvandor: ...nem én vagyok a vándor hanem te...szóval hálálkodj de szaporán annak aki befogadott.
Sámannus
Sajnos az agyhalottak országában az állkeresztények ármánya uralkodik. Az emberek értelmét leépíti az értelmetlen otromba gügyögés, heccelés.
Nagyon átlátszó volt a forró ősszel ijesztgetni, csak nem jött össze a balhé, az emberek tisztességesebbek, ha a fütyisz hatalmát a hergelésnek köszönheti, akkor saját maga ellen kellene szervezkedni, de az nagy kockázatot hord magában...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Mondtam, hogy hiányosak az ismereteid! Legalább a wikit pörgesd, mielőtt marhaságra vetemedsz!

"2009. március 21-én pártja kongresszusán bejelentette, hogy nem kívánja tovább betölteni a miniszterelnöki tisztséget. Javasolta, hogy két héten belül találjanak miniszterelnök-jelöltet, majd konstruktív bizalmatlansági indítvány útján válasszák meg a Parlamentben."

Tanujjá b+!
Desischado
Gyurcsány okos, és lehet, hogy nem is olyan ostoba ötlet rátenni. Nekem mindegy, ki lesz a miniszterelnök, - jó, orbán, vona ne legyenek, - csak a fidesztől és orbántól szabaduljunk már meg! Gyurcsány egyenesen, tisztességesen játszik, és nagyon okos, ez szúrja a dádé szemét, az biztos! És Gyurcsánynak a programja is reális, és jó!
Jozefina
Elolvasva a DK programbemutatóról szóló rövid tájékoztatást, nekem tetszik. Minden olyan megtalálható benne, ami a amagyar emberek érdeke. Csak sikerüljön is végrehajtani, ami már nemcsak a DK-án, hanem főleg a szavzókon múlik, legyenek is bármely párt szimpatizánsai.
Béla333
Tetszik bizony! Tetszik, hogy most mást mond, mint néhány hete! Most elszámoltatást ígér, néhány hete meg óva intett ettől!
Néhány hete elegendőnek tartott kisebb kiigazításokat, azt gondolta, hogy az emberek nem vágynak komolyabb kiigazításokra!
Most mást mond!
De mit mond holnap?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.