A Nemzeti Együttműködés Rendszere nevével ellentétben éppen a társadalom különböző csoportjainak egymás ellen hangolásával, a felfokozott érzelmek egymásnak feszülésével igyekszik tartósítani hatalmát. A társadalmi és gazdasági kutatások azonban ékesen bizonyítják, hogy olyan polgárháborús…

Forrás: szeka.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Totál fogalomzavar

Ami még a TGM által hitelesített konzervatívizmusnál is nagyobb baromság

A derék index.hu által szemlézett szaka.blog „ÖT TÁRSADALMI SZAKADÉK, MELYEKET A FIDESZ SZERETNE TOVÁBB TÁGÍTANI” című írása, alapvetően jó meglátással áll elő. Arról számol be, hogy „A Nemzeti Együttműködés Rendszere nevével ellentétben éppen a társadalom különböző csoportjainak egymás ellen hangolásával, a felfokozott érzelmek egymásnak feszülésével igyekszik tartósítani hatalmát”!
Őt területen fejti ki ebbéli meglátásait:
„Nagyvárosok vs kis települések”,
„Gazdagok vs szegények”,
„Értelmiség vs alacsony iskolázottságúak”,
„Civilek vs nem civilek”,
és „Liberálisok vs magyar emberek”.
Nem, nem állítom, hogy a többiben nem lehetne vitaható, sőt azt kell mondjam magába a felsorolásba is bele lehetne kötni, de az igazi gond a középsővel van, a „Értelmiség vs alacsony iskolázottságúak”-al. Hic & nunc nem fogom fejtegetni , még igazából felemlíteni sem a magyar értelmiség hányattatását a kapitalizmus szálláscsinálóitól, a vérfrissítésen keresztül, a humán-értelmiségnek nevezett bagázs abszolutizálásáig. Csak és csupán egy mondatát ragadom ki: „Furcsa ellentmondásnak tűnik, hogy az elitista politikát folytató Fidesz a kevésbé képzett lakosság felé küldi elsősorban üzeneteit”! Nos a dologban még azt sem fejtem ki, hogy a humán-értelmiségiként tetszelgő Fiuk affinitása a „kevésbé képzettek felé” sokkal egyszerűbb dolog, s egyik eklatáns példája annak, hogy az iskolázottságnak manapság nagyon kevés köze van az intelligenciához és még kevesebb a műveltséghez.
Az igazi gond az abban van, hogy a Fidesz elitista lenne, nemhogy olyan politikát folytatna. Épp ellenkezőleg történetük a folyamatos közdelem története az elit ellen. Válogatott módszerekkel munkálkodnak a legyűrésen, a megtörésen és nem ritkán az elhallgattatáson! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.