Az EU cukortermelése a belső piaci szükségletnél a mostani cukorpiaci évben négymillió tonnával több lesz, ráadásul az izoglükóz-termelésben is növekedés várható. Mindez az árcsökkentés irányába nyomja a piacot.
Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés, erről a csütörtöki Világgazdaság számolt be. A lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott a témában.
Fotó: Pixabay
Négymillió tonnával lesz több
A szezonban a gyárakból kikerülő 20,6 millió tonna répacukor a 2016-osnál 3,6 millió tonnával lesz több. A cukormennyiség növekedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy az uniós cukorrépa-termelők az előző szezonbeli 1,47 millió hektáros termőterületeiket 15,8 százalékkal, 1,7 millió hektárra növelték. A főtitkár szerint most az is várható, hogy a termelők észbe kapnak, és csökkentik a termőterületet.
4 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás