Az EU cukortermelése a belső piaci szükségletnél a mostani cukorpiaci évben négymillió tonnával több lesz, ráadásul az izoglükóz-termelésben is növekedés várható. Mindez az árcsökkentés irányába nyomja a piacot.

Cukorárcsökkenést hozhat az Európai Unión belüli túltermelés, erről a csütörtöki Világgazdaság számolt be. A lapnak Kelemen István, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének főtitkára nyilatkozott a témában.

Olcsóbb lesz a cukor, a túltermelés miatt

Fotó: Pixabay

Négymillió tonnával lesz több

A szezonban a gyárakból kikerülő 20,6 millió tonna répacukor a 2016-osnál 3,6 millió tonnával lesz több. A cukormennyiség növekedéséhez jelentősen hozzájárult, hogy az uniós cukorrépa-termelők az előző szezonbeli 1,47 millió hektáros termőterületeiket 15,8 százalékkal, 1,7 millió hektárra növelték. A főtitkár szerint most az is várható, hogy a termelők észbe kapnak, és csökkentik a termőterületet.

(Világgazdaság)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
És mi van a Magyar Mézzel ? Állítólag olyan nagy a hazai méz túltermelése, hogy Kínába kell exportálni ! És akkor Kínából miért jön vissza,már szarul ? És miért nem olcsóbb az Igazi hazai méz akkor ?
cs.n.
De gondolom nem annyival, amennyivel a tojás drágább lett. Majdnem 600 forint 10 db M-es méretű itt a boltban, egy hónapja 400 se volt. Vaj, tej is egyre drágább. És amik ezekből készülnek, szintén. Egy dolog kicsit olcsóbb lesz, sok dolog meg sokkal drágább, akkor ennek most örülni kéne? Az tuti, hogy a karácsonyi sütés-főzés jóval többe fog kerülni, mint tavaly.
Csizmás Kond
..vagyis az árakat akkor sem szabadna csökkenteni ha a cukor magától teremne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.