Az emelés mértéke attól is függ, hogy a járandóságot mikor állapították meg.

Ennyivel nőnek a nyugdíjak januártól
Illusztráció: Pixabay

Januártól 3, illetve 3,8 százalékkal nőnek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások a decemberihez képest, attól függően, hogy 2017-ben, vagy annál korábban állapították meg a járandóságot – jelentette be az az emberi erőforrások minisztere csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Balog Zoltán közölte, a 3 százalékos emelést a törvényi előírásoknak megfelelően kapják az érintettek, míg a további 0,8 százalékot azok, akiknek az idei évnél régebben állapították meg a nyugdíjat. Emlékeztetett, a novemberi 0,8 százalékos egyösszegű kiegészítés beépül a 2017 előtt megállapított nyugdíjakba.

A miniszter szerint ezt figyelembe véve egy 113 ezer forintos öregségi nyugdíj 4 325 forinttal, vagy 3 390 forinttal emelkedik. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És megjött a Viktor-ajándék. Bár a rendeletet még Bajnai alkotta. De most a miniszterelnök virít. És legyünk ezért hálásak? Mert küldte Magyarország kormánya. De csak azért mert a komcsi kormány ezt megengedte.
Egyébként a bérek sokkal nagyobb mértékben emelkedtek. A nyugdíjas meg örüljön az éves Bözsinek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Nessy: 18:05 pontosan decemberre ki kell számítani a 2,4-el emeltet és arra adni a 3-at
Nessy
Ezt mi megtudjuk tenni, de a 90 éves egyedül álló idős emberek nem biztos.
relatív
Ez már megint milyen kavarás, ami jellemző erre a velejéig romlott vezetésre !

A 0, 8 % az ezévi (!!!) emelés ' része ', persze utólag, mert januártól lett volna esedékes !

A jövő évi emelés pedig - törvény szerint - a 2017. évi havi nyugdíj a 2018. évre prognosztizált - várható - pénzromlás függvényeként kötelező !

Kérdés, mennyire az igazság szerint alakítják a jövő évi emelést ?!
papa.49
Hol a kamat az év első 11 hónapjára fütyiszek ???
RonaGyuri
Balog-páter esete a beépüléssel

arról nem is neszélve, hogy mindezt úgy adta elő, mintha nagyúri kegy lenne és nem törvényi k9telezettségük

Az emberi erőforrásokkal garázdálkodó miniszter lelkendezve számolt be róla, hogy ártunk és qurmányunk újabb nagyszerű segítséget nyújt a az egyre jobban dőzsölő nuggereknek! Nem tartozik szorosan ide, de meg kell jegyezzem, hogy az idős vak művészt molesztálók szűkebb pátriájában elég puskaporos a levegő, s főleg az orbán-birkák körében. Lévén tavaly mikor a mindennapi orbán-híradójukból megtudták a bözsi-cetliket, már meg is kapták, most meg már egy hete ígérgetik nekik, osz’t sehol semmi! =))
No de vissza a derék páter hablatyára. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy azzal büszkélkedik, hogy ezt a törvényi előírást kivételesen betartják. Mármint, hogy január elsejével a nyugdíjakat a jövőre várható hivatalos inflációval meg kell emelni.
Ráadásul nem csak lekendezés sántít, hanem a megoldás is. Hiszen a törvény szerint az év-eleji 1,6%-ot 2,4%-ra (???) kellett volna decemberre kiegészíteni és az így megkapott összeg kellett volna az alapja legyen a jövő év eleji 3%-os emelésnek.
Ahogy azt a derék vigéc be is jelentette nem így tesznek. Nem túl sokkal, de újabb 0.1%-al csapják be a nyugdíjasokat, ami a 0,2%-al együtt (ami a novemberi kompenzációnál csaltak el) nem kis pénz, lévén ennyivel (s persze a %-os emelések miatt ez még növekedni is fog) mostantól fogva minden hónapban kevesebbek lesz a nyugdíjak! =))
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 20:49 A kamatok a svájci vagy a Kajmán-szigetek-i offshore bankszámlán vannak. A trombita rézlemezek az aranytömbök helyett meg a Magyar Nemzeti Bankban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.