A múlt hónapban főként az üzemanyagárak és a tojás árának emelkedése miatt 2,5 százalékosra nőtt az infláció éves üteme. 

Erről Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője beszélt a köztévében. A pénzromlás mértéke az előző hónaphoz mérve is gyorsult, a tojás ára egyetlen hónap alatt majdnem 20 százalékkal emelkedett. 

Ezért nőtt a tojás ára ennyire durván

Fotó: Pixabay

Az MNB szakértője azt is elmondta, hogy a szolgáltatások áraiban nem volt jelentős emelkedés, inkább csökkenés volt tapasztalható, főként a távközlésben, az internet és a kábeltelevíziózás területén.

Decemberben az infláció mérséklődésére, 2 százalék körüli mutatóra számít az MNB. A 3 százalékos inflációs cél 2019 közepére teljesülhet. Az idei teljes évre vonatkozó infláció 3 százalék alatt lesz.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Na ez nem magyarázat! Nálunk előtte 34-36 Ft volt a tojás, most meg 52 -54 Ft! Milyen 20 %-os drágulásról beszélnek már?! Közel 70% ez!!! :((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Na ez nem magyarázat! Nálunk előtte 34-36 Ft volt a tojás, most meg 52 -54 Ft! Milyen 20 %-os drágulásról beszélnek már?! Közel 70% ez!!! :((((
Zeta
Az MNB inkább kárjon gyakrabban vásárolni
Majd megtudja.
Különben is az a statisztika igaz, amit én készítek. W.Churchill
kisrigó
Ez magyarázat? Nem hiányolom más élelmiszer áremelését, mert szép lassan kúsznak felfelé azok is, de egyszer csak azt hallottuk, hogy brutális tojás drágulás jön, és lám, itt van! Nem tudom, hogy ki nyer ezzel, mert a vesztesek megint a fogyasztók! A piacon sok tojás van, nincs hiány. Hogy is van ez?
Eladott Ország
Az MNB szakértője az mondja, hogy a vontatóhajó meg a lézerhajtású szivarvágó ára csökkent és így az idei teljes évre vonatkozó infláció 3 százalék alatt lesz, miután a távközlést, az internetet és a kábeltelevíziót megettük, a dumával együtt.
papa.49
A 800 Ft tojásár a Lidl ben (30 db. ) nőtt 1400 Ft. ez csak így hasra ütve is 60-80 % áremelkedés !!!
Nem tudom mit fogyaszt az mnb. SZAGÉRTŐJE de kibaszott hatásos az biztos !!!
Lackó50
Van pofájuk leírni : "a tojás ára egyetlen hónap alatt majdnem 20 százalékkal emelkedett."
Mihez képest? Egyik nagy áruházban már 63 Ft-os tojást árulnak és tele van a pult tojással. Ez a 20% nem egy hónap, hanem a heti emelkedés mutatója.

Na persze én meg hülye vagyok és mindent beveszek.
1bitang
Minden világos: a tojás ára Gyurcsány meg Soros miatt emelkedett. Acél, pardon: a cél! is világos. Aláásni a nemzet(?)gazdaságot.
A tojás ára (DRASZTIKUSAN!) emelkedik - a nép (az istenadta nép) kevesebb tojást vesz (tud megvenni) - a tojástermelők (nem a tyúkok, a gazdáik) -amúgy is gyenge- jövedelme csökken - tönkre mennek, velük az ágazat - az ágazattal együtt az egész gazdaság - az ágazattal együtt a többi is - bukik a rendszer (mint az Átkos).
Lesz egy rendszer(gengszter?)váltás. Soros lesz a(z) új király, Gyurcsány az ő tanácsadója.
A tyúkok pedig tojnak tovább (az egészre).
papa.49
@bakcsubakka: Valószínűleg meghallgatta a főnökét )))))))))))))))))))))))))))
Desischado
Még hogy 20 %! Milyen szeren van ez a nyomorék, hogy ekkorát hazudik?! És mi indokolta ezt a drasztikus ár emelkedést, mikor bőven van tojás?4 Nesze neked 5 %-os áfa! Hogy rohadna már rájuk a mennyezet!
KisGenyo2
8 tyúkom van. Naponta úgy 60-80 Ft értékű kaját vesznek magukhoz (nem tápot, csak növényt) és átlag napi 5 tojást tojnak. Jó fejek! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.