Horváth Csaba szocialista politikus szerint a Fővárosi Választási Bizottság elfogadta beadványát, népszavazás indulhat a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről.

A Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről – közölte az MSZP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

Népszavazás lehet a 3-as metró akadálymentesítéséről

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

A népszavazási kezdeményezést benyújtó Horváth Csaba sajtótájékoztatóján azt mondta, a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését. A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírás kell – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a budapestiek megnyerték az első csatát. Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal – mondta el.

Nem lett volna szabad idáig eljutni, hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés. Ha 30-40 évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki – tette hozzá.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez Horváth szerint.

Az MSZP-s politikus az aláírások összegyűjtéséhez a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését kérte. Elmondta, hogy a Párbeszéd már jelezte együttműködését és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.

Horváth Csaba november közepén kezdeményezett népszavazást. Kérdése így hangzik: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?".

A Fővárosi Választási Bizottság honlapja szerint a testület csütörtök reggeli ülésének napirendjén népszavazási kezdeményezések elbírálása szerepelt, a határozatokat azonban még nem tették közzé.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ejnye, nem értitek a prioritásokat! Most a Jégcsarnok, aztán az Atlétikai VB, aztán Paks, aztán kínai vasút, meg még pár stadion sokkal lényegesebb, mint hogy a rokkantak, idősek, babakocsis anyukák utazni tudjanak. Egyébként szálljanak fel ott ahol akadálymentes a Metró, és szálljanak ki ott, ahol szintén. Aztán a két megálló között a felszínen el lehet jutni a célig!
justhpeter
Nem népszavazás kell, hanem csak kihozni a géppuskát a patyolatból és bevinni a fővárosi "közgyűlésbe", aztán megkérdezni a "közmegválasztottan kijelölt" polgiktól, hogy ki kér belőle.
Oszt' Jónapot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.