A lelkész ugyanúgy homokba dugta fejét, mint számos egyházi és nem egyházi, egykoron beszervezett ügynök. Gyorsan megbocsátották Lehel László evangélikus lelkésznek, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnökének, hogy a kommunista titkosszolgálat embere volt. Az állambiztonságtól várta egykor Lehel László, hogy gyülekezetét és egyházát nagyobb mozgástérhez juttatja. Legalábbis ezzel indokolta egy korábbi interjújában, miért volt hajlandó együttműködni a pártállam titkosszolgálatával. A Lévai Anikóval – Orbán Viktor miniszterelnök feleségével – gyakran mutatkozó Lehel érintettségét egészen addig elhallgatta, amíg idén tavasszal a Magyar Nemzet nem írt róla.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mennyit változott a világ 30 év alatt. Még 15 év és a régi besúgók kitüntetést is fognak kapni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@justhpeter: ne már, nézz utána, már többen is kaptak! =))
nezelodo
Jól megférnek az egykori téglák és családjaik egymás mellett, egymást támogatva, a habarcs meg ami összetartja, a régi új elveik. Az, hogy az evangélikus lelkész tégla volt, miért ne lett volna, ha a püspökeiket is meg lehetett környékezni. Bezzeg ha a hordán kívüliről derül ki a besúgó múlt, az jobb ha felköti magát a NER kötelére.
RonaGyuri
@Eladott Ország: oh neki már a gimiben is nagy volt a gyakorlata; szemben az olvasással kedvenc időtöltése volt az írás, legfőképp az un. hangulatjelentéseké! =))
Eladott Ország
@RonaGyuri: Orbán Viktor apósa is III/III-as ügynök volt.
alfahir.hu/sites/default/files/kepek/karton_0.jpg
Az elég jó munkát végző Lévai István 1957. november 23-án nősült meg, és Cseh Máriával kötött házasságukból 1963. augusztus 15-én megszületett Lévai Anikó.
Orbán Viktor 1986-ban került a családba, amikor feleségül vette a Lévai lányt.
A hagyomány kötelez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.