Egy átlagos magyar háztartás nagyjából 9 ezer forintot kült az ünnepi időszak alatt. 

Több, mint 9 ezer forintot költ el egy átlagos magyar háztartás játékokra a karácsonyi bevásárlásban – derül ki a KSH adataiból. A statisztikai hivatal összegyűjtötte, hogy mennyit vásárolnak a magyarok ilyenkor: több pénzből vásárolunk alkoholt, mint könyveket, de a játékok verhetetlenek.

Mire költünk karácsonykor? A KSH megmondja!

Fotó: KSH

A megvizsgált hónapban, 2016 decemberében egyébként a teljes magyar kiskereskedelem forgalma 877 milliárd forint volt. Ebből ételre, italra és dohányárura 471 milliárd forint ment el, a többi termék közül pedig a bútor és műszaki cikk kategóriában költötték a magyarok a legtöbbet, összesen 109 milliárd forintot.

(KSH)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ajándékokra, szaloncukorra és pijára' mert száraz szemekkel ezt a szép ünnepet nem lehet elviselni, a könnyekhez meg sok-sok folyadék kell különben kiszárad a meghatott!
cikicakk55
@anka: Mind a két kép nagyon jó,de a télapósnál kifejezetten felnyerítettem,pedig a koromból adódóan ez már igen ritkán fordul elő.Köszi!
cikicakk55
Csípem ezeket a KSH adatokat.Ők aztán látják nagyon ki mennyit költ. Nem mondom,hogy nem költenek többet az emberek karácsonykor,mert aki megteheti,biztos meg is teszi. Inkább az érdekelne,hogy egy átlag család,ami ugye 2 gyerek,két felnőttet jelent a KSH adatai szerint, honnan a francból tudja ezt előteremteni? Na nem azokra gondolok,akik már alapból százezreket keresnek,hanem mondjuk arra a 4 millió szegényre,amennyien állítólag vagyunk. Mi például egy háztartásban 3-an vagyunk. Van egy 8 éves műfenyőnk,amit az utóbbi években nem is vettem elő,de az idén előveszem. Na nem azért,mert a kormány által küldött nyugdíjprémium és a Bözsi utalványból futná az alá való ajándékokra is. Most konkrétan azért lesz elővéve,mert évek óta először mind a két karácsonyi napon főtt étel lesz az asztalon.Nem a kormánynak köszönhetően,hanem egy a földön élő,de nem dús gazdagnak köszönhetően. Ajándékra már nem futja,de ezt már megszokták a gyerekek és az unokák is. Most a fa alatt a rezsicsökkentésnek köszönhető csak 38.700 ft-os plusz gázszámla lesz,amit annak az angyalnak köszönhetünk,aki nem felejtette el,hogy valamikor rajta is ugyan olyan angyalok segítettek,mint most Ő. Tehát akit nem talál meg egy ilyen angyal,az honnan teremti elő a fa alá való ajándékot.Nekünk az egész évben azért kell spórolni,és nagyon komolyan,hogy a 3 fős családunknak internete legyen,mert semmilyen más szórakozást nem engedhetünk meg magunknak. Ezt a napi ételkiadások árán és a ki nem váltott gyógyszereink árán tudjuk elérni. Nagyon jó lenne tudni egy tuti tippet,hogy mivel,milyen megoldással lehetne elérni,hogy legalább a két unokámnak tudjak valami ajándékot venni. Aki tud ilyen tippet,azt kérem árulja már el.Jó lesz privátban is.Az olyan javaslatokat,hogy vegyünk fel hitelt valamelyik bankból,azt köszönjük nem kérjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.