Czibere Károly államtitkár szerint felkészült a télre a hazai hajléktalanellátás, az állam többletforrást ad.

A hajléktalan-ellátás rendszere felkészült a télre – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Hajléktalanokért Közalapítvány Szobi utcai intézményében.

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményben idézte Czibere Károlyt, aki elmondta: a kormány bővítette a kapacitásokat, a hajléktalan emberek számára országosan 9600 férőhely áll rendelkezésre, a "krízisidőszakban" pedig további 1500-zal növelik a férőhelyek számát.

Czibere: felkészült a télre a hajléktalanellátás

Fotó: pixabay.com CCO

Ugyancsak a krízisidőszak többletköltségeire 360 millió forintot biztosít a kormány. Ezen felül az extrém hideg miatt az esetleg megnövekedő költségek esetére 50 millió forintot különítettek el, továbbá a téli időszakban a megnövekedett terhelés mellett dolgozó diszpécserközpontok támogatására is 62 millió forintot biztosítanak – írták a közleményben.

A közleményben az is olvasható: Magyarországon senkinek nem kell kapacitáshiány miatt az éjszakát közterületen töltenie.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Lenne itt segíteni dolga mérkell és zenekarának! Amikor nyugdíjasok hajléktalanok,nem biztos, hogy más kontinensről kell idehozatni a segélyezetteket!
namihami
Majd áprilisban megtudjuk a végleges adatokat,hogy mennyire volt eredményes a téli felkészülés.
Igaz, nyáron egyetlen hajléktalan se fog megfagyni a hiányos felkészülés miatt.
papa.49
Cibereleves kevés vagy, Pesten van kb. 20 ezer hajléktalan, férőhely meg jó ha 10 ezer számolni tudni kéne !!!
mackoka46
Tehát akkor felkészültek a rendőrök, hogy állandóan zaklassák őket. Kevesebb helikopterezés meg ibizai szipppantás, kevesebb büntetőügy kreálás aztán máris jutna mindenkinek lakhatás.
No de hát ez egy szégyentelen botrány ország, süllyedőben a gyors naszád, igaz a patkányok még a fedélzeten vannak, nem süllyedtek el szégyenükben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.