Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 reggeli műsorában.

Hajdú Márton a január 1-jén életbe lépő szabályváltozások közül kiemelte:

a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.

A változás az, hogy

januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül "előre fixálhatják" a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Közölte:

az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként.

A változásokról a www.kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni.

Januártól akkor jönnek a kéményseprők a családi házakba, amikor nekünk jó

Fotó: Pixabay cco

A szóvivő a szén-monoxid-mérgezések veszélyére is figyelmeztetett. Elmondta, a katasztrófavédelem honlapján közzétették a biztonságos és nem biztonságos szén-monoxidjelző készülékek listáját. Azt kérte, mindenki szakboltban, szakembertől vásároljon ilyen készülékeket.

Arról is beszélt, hogy

az ünnepek alatt szinte minden napra jutott szén-monoxid-mérgezés gyanús eset, és eddig tíznél több embert kellett kórházba vinni kivizsgálásra.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Kedves katasztrófaszóvivő! Eddig sem kaptunk értesítést, mikor jön, vagy nem jön a kormos kolléga. Illetve egyszer, amikor már a Vakondi et volt a vezér, írták, hogy jön, az egész utca otthon dekkolt, és persze hogy nem jött. Azóta több év telt el, és még kéményseprőt az utcán sem láttam, csak a temetőben a fejfáját. Ezért mindenki átült egy másik kemencepadkára.

Én már akkor megvettem a kéményseprő felszerelést, amikor a 15 e. forintos kéményseprő "mérnöki óradíjat" ízlelgette a Dakota mini elnökünk, tudva, amihez ezek hozzányúlnak az a pusztulásba vezet. Honnan tudtam? Amikor az első királyság alatt a rózsadombi vidékfejlesztő miniszterünk bevezette a borra a jövedéki adót, amely intézkedés akkorát bukott, sok milliárdos kárt okozva az ágazatnak, mint ide Lacháza, azonnal kivágtam csaknem egy hektár fiatal ültetvényemet, mert nem akartam a fegyveres fináncok gazdasági áldozata lenni, ha néhány literrel kevesebbnek mérik a darabhordóban lévő saját boromat, mint ami a naponta vezetendő pincekönyvben van.
Így hát kedves Kormányunk, én már csak a bosszúízű büntetésekre számítok, ha meg akarják torolni, hogy nem tekintem magam a NER részvevőjének.
division
Na meg amikor a tisztelt házigazda beengedi őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.