A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját – derült ki a Magyar Közlönyből.

A pénteken megjelent határozat szerint a kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai, aleppói keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és iskolaépítését célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével.

Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásávál, valamint átcsoportosítással.

Orbán Viktor miniszterelnök december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosítása – tette hozzá a sajtófőnök.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Mert megerdemlik, mint a Lorealt.
(Mi is megerdemeljuk az ilyen vezetest.)
Köb Jani
Ez a szolidáris magatartás már a libsiknek magas, na ugye csak szövegelésben jeleskednek.,,?
papa.49
Bárkinek adnak, csak ne itthon keljen elkölteni az egészségügyre, az oktatásra, vagy akár a járadékok emelésére !!!
Őszintén mi a fasz közünk van, a szíriai görögkeleti egyházhoz ???
1magyar
@papa.49: Annál sokkal jobb mint amit a banyáék csináltak, nem idehozzák a problémát hanem ott helyben segítenek.
Mondjuk abban igazad van, hogy közünk nincs hozzájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.