Úgy tűnik, a kormány kész megfogadni Demján Sándor tanácsát, s a választások után nekilát a takarításnak. Lesz itt hamarosan elég kőműves, villanyszerelő, hegesztő, pincér és informatikus, gondolhatnánk a kormány legújabb tervét megismerve. Egy december 22-én elnyert uniós pályázatból ugyanis kiderült, a nemzetgazdasági tárca három év alatt ötmilliárd forintot költhet „a közszférát érintő esetleges létszámleépítések kezelésére, a közszférában dolgozók versenyszférában való elhelyezkedésének segítésére is”. S hogy semmi kétségünk ne legyen afelől, miről is van szó, a dokumentum hozzáteszi: „a kiemelt projekt célcsoportját azon munkavállalók alkotják, akik a vállalkozásoknál/közszféra-foglalkoztatóknál adott esetben bekövetkező csoportos létszámleépítések során érintetté válhatnak, vagy akik munkaviszonya várhatóan egy éven belül megszűnik”

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A dologban elvben még lehetne is ráció

de nulla az esély rá, hogy ne az EU-s pénzek szokott sorsára jusson

A derék mno.hu mai vezércikke címében „Sokkterápia” talán túlzás, de csak azért, mert az egyértelműen várható dilettantizmus és pénzlenyúlás legföljebb az indok adta lehetőség miatt lehet egyeseknek sokk.
A cikk arról szól, hogy közszféra nagyarányú leépítésének ürügyén ismét egy hatalmas összeget készül ártunk és qurmányunk lenyúlni.
Azonban a dolog két ok miatt is kétséges;
egyfelől kizárható, hogy a valóban felesleges állások szűnjenek meg. Lévén azok az irgalmatlanul sok vezetői állás (és természetesen az őket létezésük miatt kiszolgálók) és teljesen értelmetlen irányítási színtek (pl. az államigazgatásban a járási színt visszahozása és a megyei apparátusok megerősítése jelentős felesleges munkaerőt köt le) egyetlen értelme a párt középhadának osztogatott lehetőség.
Hasonlóképp fontos momentum az is, hogy ehhez érteni is kellene, ami bizonyítottan kizárt! =))
Equus
a program végrehajtásához létre kell hozni a Létszámcsökkentő Minisztériumot, 2 államtitkárral és 4 államtitkárhelyettessel. Önálló titkárságokkal, segédhivatalokkal, szolgálati gépkocsikkal, 24 órás sofőrszolgálattal és személyvedelemmel. Kellenek megyei igazgatóságok, ahol minden hónapban jelentés készül a létszámleépítésre. Ezeket a lélszámleépítő járási hivatalok készítik elő az önkormányzatok mellett működő irodák jelentése összegzése alapján. A megyei hivatalok határozatban tájékoztatják a étszámleépítésről az érintetteket, amely határozat ellen a létszámleépítési járásbírósághoz lehet fellebbezni.Ennek döntése ellen a megyei létszámleépítési törvényszékhez,
RonaGyuri
@Equus: nagyon jól látod, sőt az egyes intézményeknél illetékes főosztályokat is kell rittyenteni hasonló állománnyal! =))
lusta
Igen, a jelenlegi felduzzasztott közszférát nem lehet lecsökkenteni a helyi hű alattvalók, kiszolgálók érdeksérelme miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.