Egyre több külföldi utas panaszkodik a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán arra, hogy a társaság ellenőrei rendszerszinten „utaznak” a külföldiekre – jelenleg az oldal megnyitásával az első három vélemény erről szól.

„Az ellenőr (kifelé) azt mondta, nem érvényesítettük a jegyünk. Pedig próbálkoztunk a fura sárga szerkezettel, de nem reagált. Hiába magyaráztuk neki”

– írja az egyikük, míg egy másik, hasonlóan nyolcezer forintra megbüntetett turista arra panaszkodik, hogy sajnálja, amiért „egy ilyen gyönyörű városnak nincsenek kedves ellenőrei”.

Címlapkép:  Pixabay/Activedia 

(MNO)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
@Csizmás Kond: - a bugyuta BKK-ás meg nem tud nyelveket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
egy ellenőrnek nem segíteni kellene a turistát,hogy legközelebb is el látogasson hozzánk.
human
Ezek nem tudták hova jöttek. Ugyanazt a bánásmódot és intelligenciát várják el Magyarországon, mint otthon. Minden turistának mielőtt idejön kötelező lenne megnézni a Kontroll című oktatófilmet.
youtu.be/yCNGwU0sNpM?t=5s
Csizmás Kond
@anka: ja persze...és hány külföldi buszon szóltak hozzád magyarul a jegyellenőrök ?
wpym
@anka: O itthon van, ez a hazaja, ahol nem elvarhato, hogy beszeljenn az idegen nyelven!
csipetke
Nem csak a külföldieknek van bajuk az ellenőrökkel.Valamiért,mintha csak és kizárólag a kifejezetten rosszindulatú embereket vennék fel ide ellenőrnek.Arra gondoltam,hogy ezek sehol,semmilyen munkára nem voltak jók.Tavaly büntettek meg 16 ezerre,mert bár a kezemben volt a jegy, a tömegen keresztül nem furakodtam oda ahhoz a lyukasztóhoz,ami működött.Ahogy a showder-klubban is mondták,az ellenőr egy 1.50x1.50-es testalkatú,igazi patkányképű nő volt.A BKK-val iméleztem egy darabig,de aztán azt gondoltam,hogy kapjátok be,és fizettem.
vadsanca
@anka: Máshol sem beszélik a mi nyelvünket! Akkor mi, miért is? Aki idejön az alkalmazkodjon a viszonyokhoz! A magyarok is ezt csinálják, már a határ túloldalán. Bármelyiket is nézzük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.