Első fokon két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Tarjányi Pétert, a zoom.hu tulajdonosát. Egy 2010-es csalási ügyben hirdettek ítéletet, ám az nem jogerős.

A kormányközeli Pesti Srácok írta meg, hogy egy 2010-es csalási ügyért első fokon két év, öt évre felfüggesztett börtönt kapott Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző, a zoom.hu tulajdonosa. 

Tarjányi a hírt a 444-nek megerősítette. 

Felfüggesztett börtönre ítélték első fokon Tarjányi Péter csalás miatt

Fotó: YouTube/TV2

Tarjányi az első rendű vádlott az ügyben a cikk szerint, őt különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérletében, a II. és III. rendű vádlottat különösen nagy kárt okozó csalás bűntettében találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék első fokon. A II. rendű vádlott pontosan ugyanolyan büntetést kapott, mint Tarjányi, míg a III. rendű vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A cikk szerint a szentesi Petőfi szálloda felújítására egy beruházó cég 2,7 milliárd forintos szerződést kötött az akkor a Demján cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt-vel.

"Ezt az összeget a felek nem sokkal később 3,5 milliárdra módosították. A két cég között egy harmadik közvetített, ezt a céget illette a vállalkozói díj 10 százaléka – mintegy bruttó 440 millió forint" – olvasható a cikkben. 

Az áremelkedést az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak azzal indokolták, hogy a finanszírozó bank megemelte az önrészt, "amihez a beruházónak további több százmillió forintra van szüksége, ezt az összeget pedig részben a közvetítőnek járó megbízási díjból fedeznék."

Ám a vád szerint ez nem volt igaz, a pénzintézettel már a kezdeti időszakban megrekedtek a tárgyalások, a vádlottak pedig erről tudva 

folyamatosan megtévesztették a kivitelező cég képviselőit a projekt megvalósíthatóságát érintő alapvető elemek – így a szükséges tervek, engedélyek rendelkezésre állása, munkaterület előkészítettsége, a finanszírozás biztosíthatósága, valamint a befektetett tőke megtérülését biztosító hasznosítási módok vonatkozásában

- olvasható az ügyészségi közleményben.

Mindezek mellett a bíróság a vádlottakat polgári jogi igény címén 440 millió forint megfizetésére is kötelezte. 

Az ítélet egyelőre nem jogerős: az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

(Címlapi kép: YouTube/TV2)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha így történt megérdemli. De nem is az a probléma, hogy Tarjányit le akarják ültetni. Ezzel a logikával és érveléssel a magyar politikai életben már mindenkinek a böriben kellene ülnie.
Jozefina
Úgy gondolom ez az ügy nem itt fog véget érni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.