Kivonultak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki rendkívüli üléséről, így a testület határozatképtelen volt.

Szél Bernadett Kövér Lászlóhoz fordul a Fidesz kivonulása miatt
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A bizottság szocialista elnöke ezután bejelentette, levélben kér tájékoztatást Soros Györgytől úgynevezett tervéről, és február 8-ra újra összehívja a testületet.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke megismételte:

az LMP-s Szél Bernadett jelenléte egy olyan ülésen, ahol a "Soros-tervről", a "Soros-hálózatról" van szó, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért nem járulnak hozzá a bizottság munkájához.

A kormánypárti politikus szerint ha az ülésen olyan emberek vannak jelen, akik Soros György szervezeteiben vállaltak munkát, köztük ráadásul egy olyan migránsokkal foglalkozó szervezetben, amelynek vezetője "különbnek gondolja a migránsokat a magyar embereknél", az nemzetbiztonsági kockázat.

Szél Bernadett úgy fogalmazott:

a kormánypárti politikusok "megpuccsolták" a testület munkáját. Azt mondta, Kövér László házelnökhöz fordul, és szeretné, ha az igazságügyi bizottság is véleményezné a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen történteket.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke szerint a kormánypárti képviselők lehetetlen javaslatot tettek arra vonatkozóan, hogy a bizottsági tag Szél Bernadett ne vehessen részt – egy ráadásul a belügyi államtitkár javaslata nyomán nyíltra tervezett – ülésen.

A jobbikos Mirkóczki Ádám úgy nyilatkozott: Németh Szilárd vagy "hazudik", amikor azt állítja, Szél Bernadett nemzetbiztonsági kockázatot jelent, vagy az Alkotmányvédelmi Hivatal "trehányul" végezte a munkáját, amikor az LMP-s képviselő átvilágításán nem tárt fel kockázatot. Utóbbit a jobbikos politikus kevésbé tartja valószínűnek.

Molnár Zsolt az ülés elején elmondta: a bizottság LMP-s és jobbikos tagjaival együtt házszabályszerűen kezdeményezték a rendkívüli ülést, hogy válaszokat kapjanak az úgynevezett Soros-tervről, mivel annak létét állítása szerint az elmúlt két évben egy nemzetbiztonsági bizottsági ülésen sem támasztották alá a szervek. Erről az első napirendi pontban Orbán Viktor kormányfőt hallgatták volna meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte, a szakminiszterek már elmondták az ezzel kapcsolatos információkat, ezért az ülésen Orbán Viktor nem vesz részt – ismertette Molnár Zsolt, aki szerint ez is azt igazolja: nincsenek bizonyítékok a "Soros-terv" létezésére.

Megjelentek ugyanakkor a titkosszolgálatok és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselői, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly leszögezte: a szolgálatok és az illetékes szervek a nemzetbiztonsági bizottság ülésein már többször is igazolták a Soros-terv létezését.

Bár az ellenzéki képviselők az ülésen kívül is meghallgatták volna a meghívottak tájékoztatását, az államtitkár azt mondta: a törvény szerint a határozatképtelenség miatt nem kötelesek beszámolni, s ehhez tartják magukat.

A meghívottak távozását az ülésteremből Molnár Zsolt úgy kommentálta,

a kormány is így fog majd távozni április 8-án. Erre válaszul Kontrát Károly úgy felelt: "ebben ne reménykedjen elnök úr".

Molnár Zsolt elmondta, még a parlamenti ülésszak kezdete előtt újra kezdeményezni fogja a testület összehívását.

Mirkóczki Ádám javasolta, hívják meg Pintér Sándor belügyminisztert és Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkárt. Molnár Zsolt támogatásáról biztosította a javaslatot, és közölte, csütörtökhöz két hétre újra összehívja a nemzetbiztonsági bizottság ülését. Orbán Viktor kormányfő is kap "még egy esélyt", hogy válaszoljon a "közéletet tematizáló" kérdésekben, mint az országba 1300 befogadott menekült ügye és az úgynevezett Soros-terv – mondta a bizottsági elnök.

Közölte azt is, levélben kér Soros Györgytől tájékoztatást az úgynevezett Soros-tervről, s az üzletember válaszát a teljes közélet megkapja majd. Németh Szilárd a sajtó munkatársaitól értesült erről, és azt mondta: Molnár Zsolt túllépi a hatáskörét, ha a testület elnökeként levelet ír Soros Györgynek, amelyről vele, a testület alelnökével nem is egyeztetett.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Úgyhogy a Fidesz eldöntötte, hogy ki a nemzetbiztonsági kockázat. Az összes Soros-ösztöndíjat zsebre dugó fideszes nagyágyú nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, Szél Bernadett, vagy azok, akikkel kapcsolatban áll, azok igen. Mert ők azt mondták. Szerencsére a körözött terroristákkal purparlézó Orbán Viktor sem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. A sötét múltú arab maffiózók magyar állampolgársága ügyében lobbizó Semjén Zsolttal sem merülnek fel aggályok, és a letelepedési kötvényekkel üzletelő Rogán Antal sem jelent problémát. A nemzetbiztonsági kockázat itt mindenki, aki a Fidesz Soros-elmebaját nem támogatja, vagy egyenesen kiröhögi. Szerintem változatlanul érdemes lenne elmerengeni azon, hogy ez már a fal, vagy még mindig van idő hátrálni. Németh Szilárd inkább Orbán Viktor nemzetbiztonsági átvilágítását szorgalmazná, mert szégyen, hogy olyan személy lehet miniszterelnök, aki ezen nem esett át.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@durbincs: Csak a szokásos...ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?
quadrocopter
@durbincs: Csak a szokásos...ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?
quadrocopter
@durbincs: .Ma hány farkat markolásztál, buzzancs? Még mindig csücsörít a szád, a strand férfiöltözőjében?
És a Tesco wc.-jében?
Főlökött
Bocsika, de nekem erről tudjátok, mi jött le, ahogy hallottam alelnök Szirárdunkat nyilatkozni ? -> Németh Szilárd, nemzetbiztonsági kockázatot jelent az országra nézve és Alkotmányvédelmi Hivatal "trehányul" végezte a munkáját vele kapcsolatban !

Ennyi és nem több.
kukac50
Azok a Fideszesek jelentik a nemzetbiztonsági kockázatot akik kivonultak! Képtelenek kérdésekre válaszolni! Remélem arra a napra nem jár Nekik fizetés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.